Reacció de líder del TAU Castelló (87-72)

Un parcial de 25-0 en els últims sis minuts ha donat als de Toni Ten la tretzena victòria en la LEB Or.

Joan Faner, en una acció del partit contra l'Almansa
Joan Faner, en una acció del partit contra l'Almansa / Twitter: @TAUcastello

El TAU Castelló ha aconseguit una important victòria contra l'Almansa (87-72), que l'acosta a l'objectiu d'acabar la primera fase de la LEB Or com a primer de grup. L'equip de Toni Ten ha tingut una reacció de líder per a donar-li la volta a un partit que perdia per 10 punts ben entrat l'últim període. La nota negativa l'ha protagonitzada l'HLA Alacant, que ha perdut contra el Múrcia (81-105) i acumula cinc derrotes en sis jornades.

Remuntada del TAU

El TAU Castelló ha hagut de sumar de valent per a guanyar l'Almansa, un rival sempre incòmode que ha arribat a guanyar per 10 a falta de sis minuts. Però un parcial espectacular de 25-0 ha servit per a guanyar per 87-72 i sumar la tretzena victòria de la Lliga. L'equip de Toni Ten certificarà el primer lloc en la Lliga si guanya el Palma el pròxim dimecres al Ciutat de Castelló, en un partit ajornat de la jornada 14. Si no ho aconsegueix, tindrà una nova opció diumenge a Granada.

El partit ha començat molt igualat, però poc a poc el TAU Castelló ha anat imposant el seu ritme de joc. Un parcial de 10-2 ha donat el primer avantatge important del duel (17-9) als de Toni Ten. Però l'Almansa ha reaccionat en els instants finals i amb un 4-14 ha aconseguit donar-li la volta al duel i acabar el primer quart per davant (21-23). Les alternatives en el marcador han sigut constants, però cap dels dos equips ha aconseguit distanciar-se en en el marcador. Un triple de Faner sobre la botzina ha trencat la igualtat abans del pas pels vestidors (41-38).

En la represa el partit ha seguit el mateix guió, amb intercanvi de cistelles i avantatges curts per als locals, fins que el TAU s'ha curtcircuitat en atac i ha encadenat tres minuts sense anotar. L'Almansa ha aprofitat l'avinentesa per a capgirar la situació i, amb un parcial de 0-13, ha obtingut un bon avantatge (54-62). Un triple d'Óscar Alvarado ha permés a l'equip de Toni Ten retallar distàncies i afrontar l'últim quart només quatre punts per baix (60-64).

Els castellanomanxecs han continuat amb les bones sensacions dels últims minuts i, gràcies a un 2-8 d'entrada en l'últim període, han obtingut la màxima renda en tot el partit (62-72). Quedaven sis minuts i mig de joc, però a l'Almansa se li han apagat les llums en atac i ja no ha tornat a anotar un sol punt. El partit ha acabat amb un parcial de 25-0 favorable al TAU, que s'ha acabat imposant per 87-72. Juan José García, amb 20 punts i 12 rebots, i Adala Moto, amb 23 punts i 6 rebots, han sigut els jugadors més destacats dels castellonencs.

Cinquena derrota en sis partits de l'HLA

L'HLA Alacant no ix de la crisi en què s'ha instal·lat en l'últim mes i ha perdut clarament a casa contra el Múrcia (81-105). Les cinc derrotes en les últimes sis jornades poden propiciar que l'equip acabe la primera fase de la Lliga LEB Or en quart lloc, quan no fa tant lluitava mà a mà amb el TAU Castelló pel lideratge.

Després d'un bon començament de partit (7-2), el Lucentum ha encaixat un parcial de 0-9 que l'ha descentrat. Era només el preludi del malson que els esperava al pavelló Pedro Ferrándiz. El primer quart ha acabat amb un 15-35 favorable als murcians, que posava molt costera amunt el duel per als de Pedro Rivero. El Lucentum no ha pogut reaccionar abans del descans i el marcador a la fi del segon període reflectia un 38-56.

En la represa, una tímida reacció de l'HLA ha fet creure en la remuntada (50-62), però dos triples de l'equip visitant han trencat totes les esperances. El tercer quart ha acabat amb un 58-81, que deixava el partit resolt. En l'últim període els murcians han arribat a guanyar per 29 (59-88), però al final el desavantatge s'ha quedat en 24 punts (81-105).