Remuntada del València Basket contra el Gernika per a començar la segona volta (54-59)

Les jugadores taronja acumulen quinze victòries en setze partits.

Una acció del partit entre Gernika i València Basket
Una acció del partit entre Gernika i València Basket / Twitter: @GKesb.

Bon començament de la segona volta de la Lliga Femenina Endesa per al València Basket, que ha guanyat en la pista del Lointek Gernika per 54-59 en la jornada número 16 i en el primer partit de la segona ronda de la competició.

El tècnic del conjunt taronja, Rubén Burgos, afrontava l’enfrontament privat de Laura Gil, que encara es recupera d'una fractura nasal en un entrenament, i també sense Maria Pina, quan està a punt de complir-hi un any per una lesió.

Un minut de silenci al poliesportiu Maloste de Gernika en memòria de Vicente Izquierdo, directiu del València Basket, que ens deixava recentment, donava pas a un partit vibrant.

El conjunt taronja eixia pressionant i deixant ben clares les intencions de triomf, ja que inaugurava l'electrònic fent directament huit punts en els primers dos minuts de partit. Però poc de temps li ha durat l'avantatge al conjunt taronja, ja que prompte s’han palesat les armes del Gernika, com ara l'efectivitat en el llançament de tres i la velocitat per a organitzar les transicions ofensives, que han anat penalitzant a poc a poc el València Basket.

En el segon quart el marcador ja s'havia capgirat, i oferia una renda fins a 12 punts a les jugadores basques. La pressió defensiva que exercia Cristina Ouviña i dos cistelles consecutives de la pivot Marie Güllich, màxima anotadora amb 17 punts, retallaven la distància just abans del descans.

Tot i això, en la segona part, la bretxa dels 12 punts al marcador tornava a afavorir el conjunt amfitrió, que era capaç de convertir els llançaments amb més freqüència que les jugadores taronja. Les accions de Rebecca Allen ajudaven a posar davant, encara que per un punt, el conjunt visitant i ja en l'últim període de joc es visqué una lluita molt igualada. Finalment, els últims moments del partit han sigut decisius i la derrota de les basques s’ha sentenciat amb les cistelles d'Ouviña, peça clau del partit, i ha arribat a una victòria final de 54-59 per a les valencianes.

El conjunt taronja ja arribava al partit classificat com a cap de sèrie per a la Copa de la Reina, però la victòria a Gernika el reafirma ara com un equip amb la moral ben alta en la competició nacional.