Un TAU Castelló infal·lible com a visitant referma el lideratge en la Leb Or

L'HLA Alacant se n'ha anat de buit de la visita a Granada (84-77) i s'allunya del primer lloc.

Edu Durán, en una acció del partit a Osca
Edu Durán, en una acció del partit a Osca / Twiiter: @TAUcastello

El TAU Castelló es manté invicte com a visitant en la Lliga Leb Or després de sumar la huitena victòria en huit desplaçaments aquesta temporada. El botxí aquesta vegada ha sigut l'Osca (69-76) i aquest triomf li permet consolidar-se en el lideratge, després de la derrota de l'HLA Alacant a Granada (84-77).

Huit de huit

El TAU Castelló ha aconseguit la tercera victòria seguida en la Lliga després de superar un combatiu Osca en un partit que s'ha decidit en l'últim quart. L'equip de Toni Ten, amb 12 victòries i 3 derrotes, es referma en el primer lloc.

Els castellonencs han eixit molt concentrats i han començat manant amb un parcial de 0-7 d'inici. La reacció local en els últims minuts del primer quart ha ajustat el duel i ha deixat el marcador 18-19. La igualtat s'ha mantingut en un segon període, en què les defenses s'han imposat als atacs. El TAU se n'ha anat al descans amb un avantatge mínim (32-33).

El guió no ha canviat en la represa, amb molta igualtat i diverses alternatives en el marcador, fins que els de la Plana se n'han anat de sis punts (47-53), però un triple final de l'Osca ha tornat a ajustar el duel (50-53), de manera que tot es decidiria en l'últim període. Un parcial de 7-2 a penes començar, que ha posat per davant els aragonesos (57-55), ha obligat Toni Ten a demanar un temps mort. La reacció no s'ha fet esperar, i amb un 2-8, el TAU ha capgirat el marcador (59-63) i ja no ha donat opció a l'Osca. Al final, 69-76, i huitena victòria en huit desplaçaments.

Óscar Alvarado, amb 6 punts, 9 rebots i 6 assistències, i Juan José García, amb 14 punt i 4 rebots, han sigut els millors jugadors de l'equip de Toni Ten. A falta de tres partits per a concloure la primera fase de la Lliga, el TAU asseguraria el primer lloc si suma dues victòries.

L'HLA se'n va de buit de Granada

El Lucentum Alacant ha perdut a la pista del Covirán Granada (84-77) en un duel molt igualat que els andalusos han decantat al seu favor en els tres últims minuts. Amb la quarta derrota en cinc partits, l'equip de Pedro Rivero s'allunya del primer lloc.

Un Lucentum molt seriós ha gaudit dels primers avantatges del partit (4-10), però la reacció del Granada ha deixat el marcador en 15-17 al final del primer quart. Un bon inici del segon quart, liderats per Edu Martínez en l'anotació, ha donat a l'HLA Alacant la màxima renda del partit (19-30), però els locals han aconseguit reduir-la a només cinc punts en el descans (33-38).

Pere Llompart, en una acció del partit / Twitter: Fermín Rodríguez

En la represa, el Granada ha aprofitat la inèrcia del bon joc dels últims instants del segon quart per a pegar-li la volta al marcador. Un parcial de 18-1 els ha donat el màxim avantatge del duel (51-39), però llavors ha arribat la recció dels alacantins. Un 0-8 els ha tornat a acostar en el marcador (51-47) i això els ha permés arribar vius a l'últim període (59-55). Els andalusos han continuat per davant amb avantatges curts, fins que a tres minuts perquè acabara el partit, Llompart ha empatat a 74. L'esforç dels alacantins no s'ha vist recompensat i l'encert des del triple dels locals ha acabat decidint el duel (84-77).

Edu Martínez, amb 17 punts i 5 rebots, i Pere Llompart, amb 13 punts i 7 assistències, han sigut els jugadors més destacats de l'HLA.