Una maledicció anomenada Olympiacos

El València torna a caure contra el conjunt grec per 91-93 en l’Eurolliga

Quino Colom disputa una baló a Papanikolau
Quino Colom disputa una baló a Papanikolau / Efe.

El València ha perdut 91-93 a la Fonteta contra l’Olympiacos. No s’ha pogut venjar del resultat de l’anada, en què va caure 89-63, al Pireo, ni pot acabar amb eixa maledicció de no haver pogut guanyar mai a aquest rival a la Fonteta. Huit derrotes consecutives amb l’equip grec, repartides en més d’una dècada, semblen una maledicció impossible de trencar. Fins i tot en els moments més febles d’Olympiacos, que està passant pels seus pitjors moments. Però les coses són així. I no serà perquè els de Ponsarnau no han tingut possibilitats d’enviar la invencibilitat de l’equip del Pireo al baül de la Història.

Marinkovic i San Emeterio han empatat en moments decisius

L’últim quart ha sigut decisiu. Al segon minut Vanja Marinkovic furtava en mig de la canxa la pilota i encarava cap a la cistella contrària. Anotava el 70-70 després de molts minuts per darrere en el marcador. La Fonteta esclatava d’alegria. Veia el seu equip capaç de guanyar. El València tenia ganes, energia i poder. Però com havia passat tantes voltes durant el partit, Brandon Paul tornava a amargar-li la vida a l’afició taronja. Encistellava i trencava, de nou, l’empat i la possible reacció dels de Ponsarnau.

En el minut 5 d’aquest últim quart una cistella de Quino Coloma ha posat al València un punt per davant (79-78), però Olympiacos tornava a respondre i Fernando San Emeterio., el millor del València, havia d’empatar al minut 6 amb un 80-80. Era el moment de derrotar l’Olympiacos? Podia haver sigut, però la manca d’encert dels de Ponsarnau, la precipitació en moments clau i la resistència, només entenedor com una qüestió d’honor i tradició en a victòria, d’Olympiacos ho ha fet impossible. A la fi, 91-93.

La maledicció continua i el València més lluny dels play-offs

La maledicció continua i el València haurà de continuar lluitant per a ascendir al lloc número 8 de l’Eurolliga que es el que dona accés als play-offs. Tot el partit es pot resumir en aquest últim quart. En el primer el resultat ha sigut de empat a 16, en el segon 36-39 i en el tercer 61-68. Sempre per davant els grecs, però sempre també la possibilitat de guanyar del València. San Emeterio, amb 23 punts, i Marinkovic, amb 15, tot i que no ha jugat molts minuts, dos bons referents del València. La resta de l’equip ho ha intentat, però la precipitació en moments en que no es pot errar, ha passat factura als taronja.