Victòria a Extremadura i classificació per al play-off

El València Basket guanya a casa del Nissa Al-Qáceres per 69 a 83

Meiya Tirera intenta frenar l’atac de les locals.
Meiya Tirera intenta frenar l’atac de les locals. / Felipe GT

Victòria important a Càceres del València Basket per 69 a 83. El triomf dona la classificació matemàtica per al play-off del conjunt taronja, quan falten cinc jornades per a acabar la fase regular. Tamara Abalde va firmar el seu millor partit, amb 22 punts i 29 punts de valoració.

L’encontre no va començar bé per a les valencianes. La defensa zonal de l’equip de Càceres resultava molt complicada de trencar i la jugadora nord-americana Maize castigava la cistella taronja. Només el bon treball de Maria Pina i Meiya Tirera impedia que l’equip local s’escapara en el marcador. Després dels primers vint minuts, el resultat era de 40 a 39 a favor de l’Al-Qáceres.

Remuntada i històrica victòria

El València Basket va eixir en tromba en la segona part. El conjunt taronja va apretar en defensa i aconseguí eixir al contraatac. Anna Gómez dirigia el ritme del partit i Tamara Abalde trobava la cistella rival quasi des de qualsevol posició. En el tercer temps, les valencianes van fer un parcial de 9 a 25 que deixava el marcador en 47 a 64.

En l’últim quart del partit, l’equip local va intentar rebaixar aquest avantatge, però va ser impossible. Els tirs exteriors no entraven, i les valencianes no abaixaven el ritme. Al remat, el partit va acabar amb un 69 a 83, que donava la victòria a les valencianes i, a més, les classificava de manera matemàtica per als play-offs de la Lliga Dia per primera vegada.