Victòria agònica contra el Breogán (83-82)

El València Basket pateix per a superar el cuer, que en l’últim quart ha tingut el partit al seu abast.

Joan Sastre ha exercit de base en el partit de hui contra el Breogán.
Joan Sastre ha exercit de base en el partit de hui contra el Breogán. / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

El partit presentava diversos al·licients. Si el València Basket guanyava, quedava directament classificat per als play-offs de la lliga i, a més, mantenia la quarta plaça en la taula, que dona dret a ser cap de sèrie.

L’altra incògnita de hui era qui acompanyaria Guillem Vives en la direcció del joc. Lesionats Van Rossom i Diot, el català es quedava com a únic base pur. A més, el València Basket presentava dues baixes més, les d’Alberto Abalde i Matt Thomas.

Els valencians han començat ben prompte a destacar en el marcador. La defensa del Breogán deixava molts forats que aprofitaven els pivots valencians (23 a 10 al minut 10), sobre tot Dubljevic, que en la primera part ja portava 16 punts.

La ratxa anotadora del València ha continuat en el segon temps, amb un avantatge màxim de 17 punts (41 a 24, minut 17). Joan Sastre era l’encarregat de fer el relleu a Guillem Vives. En els últims minuts del segon quart, una relaxació defensiva del València permetia acostar-se al Breogán (47 a 37 al minut 20). La nota més negativa per al València en aquesta primera part, ha sigut que Guillem Vives s’ha carregat amb tres faltes.

El Breogán ha eixit del túnel de vestidors amb un punt més d’intensitat defensiva i ofensiva, però, tot i això, no ha pogut acostar-se en el marcador. A la festa anotadora de Dubljevic s’apuntaven també Doornekamp i Will Thomas, i els valencians s’escapaven de nou en el marcador (69 a 48, minut 26).

El Breogán desperta

Però en l’últim quart del partit, el València Basket es complicava les coses. Redivo en el tir i McCallum, que trencava la defensa, acostaven a poc a poc els de Lugo en el marcador. El València no trobava solucions en atac, i ni Vives ni Sastre aconseguien dirigir el joc taronja amb solvència.

Diverses pèrdues consecutives de baló del València Basket acurtaven la distància entre els dos equips encara més, i amb un parcial de 0 a 17, els de Lugo empataven el partit (78-78, minut 36).

Els últims minuts han sigut d’infart. Vives errava un tir lliure a falta de 33 segons però posava en el marcador un 83 a 82 favorable al València. I dos triples errats pel Breogán en l’última jugada, primer de Cvetkovic i després de Dragicevic, deixaven així el resultat final. Aquesta ha sigut la vintena victòria de la temporada del València Basket.