Victòria ajustada contra el San Pablo Burgos (94-92)

El València Basket pateix fins al final per a guanyar l'equip burgalés.

Dubljevic intenta anotar davant de la pressió de Benite
Dubljevic intenta anotar davant de la pressió de Benite / Miguel Ángel Polo (Efe)

Victòria molt treballada del València Basket contra el San Pablo Burgos. Els de Ponsarnau arrossegaven el cansament del viatge i del partit de l'Eurolliga a Belgrad, i el conjunt burgalés ha estat a punt de donar la sorpresa a la Fonteta. A més, hui el club taronja per fi ha pogut disposar dels 14 integrants de la plantilla. Feia 706 dies, més de dos anys, que l'equip valencià no tenia cap jugador lesionat. Això ha obligat el tècnic taronja a fer dos descarts, i Sergi Garcia i Joan Sastre no han quedat convocats.

El duel ha començat amb molta igualtat. El Burgos ha esdevingut un conjunt molt incòmode. Defenia amb molta intensitat i en atac era pacient en les decisions. Un ritme que no era el que millor anava als valencians, acostumats a córrer i eixir al contraatac. En els primers minuts, un triple de Rafa Martínez l'ha convertit en el màxim anotador en la història del club. En aquest quart, els de Ponsarnau s'han posat 8 punts per davant i tot feia presagiar una altra victòria taronja (29-21, minut 10).

Però l'equip de Burgos no volia repetir el guió del partit d'anada. En el segon quart, el València Basket ha abaixat el ritme i els d'Epi han recuperat terreny fins a empatar al final dels primers 20 minuts del partit (48-48).

En la represa, la Fonteta esperava un d'aquests tercers quarts que el València Basket regala a casa. I ha sigut així. Matt i Will Thomas han liderat l'equip per a marcar una diferència de 13 punts a favor. Semblava que el partit ja estava encarrilat quan ha aparegut Jaramaz, que, amb 8 punts consecutius, ha tornat a posar el San Pablo en el partit (minut 30, 78-74).

Final agònic

L'últim quart ha sigut d'infart. El Burgos ha aconseguit posar-se per davant per primera volta en tot el partit gràcies a una defensa asfixiant sobre els jugadors taronja i el bon treball en atac de Cancar i Jaramaz. Un triple de Doornekamp i dos tirs lliures de Will Thomas han fet el 94-90, però Benite ha anotar una cistella que ajustava el resultat.

En els últims instants, quan només faltava una dècima de segon per al final, una falta de Vives a Benite, que havia de llançar dos tirs lliures, ha possibilitat un empat del Burgos. Però el brasiler ha errat el primer tir i ha llançat el segon malament per a propiciar un rebot, i la jugada no ha eixit bé. Amb aquesta victòria agònica (94-92), el València Basket ha guanyat 15 partits de 16.