Victòria en la pròrroga contra el Gernika (66-63)

El València Basket ja és tercer en la taula de classificació.

El València Basket aconsegueix la tercera posició en la lliga
El València Basket aconsegueix la tercera posició en la lliga / À Punt NTC

Duel directe per la tercera posició de la lliga femenina Endesa. El València Basket ha rebut el Gernika a la Fonteta després de guanyar l’Olympiacos en la competició europea. El partit ha sigut dur des de l’inici, amb un interessant duel en la zona entre Reisingerova, del València, i Milic, per part de l’equip basc.

El primer avantatge del partit ha sigut per al Gernika, molt sòlid en defensa i amb un atac més fluid que el de l’equip de Rubén Burgos (18-26, min. 14). Cinc punts consecutius de María Pina, amb un triple i dos tirs lliures, han espentat el conjunt taronja cap a la remuntada. Amb una defensa asfixiant, el València Basket ha fet un parcial de 16 a 4, i ha acabat la primera part per davant, amb un marcador de 34 a 30.

Un parcial de 9-0 d’inici ha capgirat la situació i el Gernika ha tornat a manar. El joc en atac del València s’ha estancat, i les basques han estirat el marcador (44-53, min 33).

Pròrroga i final d’infart

Però l’equip de Rubén Burgos ha mossegat de nou. Liderades per Reisingerova, que ha estat immensa tant en defensa com en atac, les valencianes han aconseguit de nou pegar-li la volta al partit (56-53, min. 37). S’ha arribat a un empat a 56 en l’últim minut. Un triple d’Anna Gómez sobre la botzina els podria haver donat la victòria, però la jugada estava fora de temps.

En la pròrroga, alternança en el marcador dels dos equips trencat per un triple de Joy Adams, que ha donat un lleuger avantatge a les valencianes. Una distància més que suficient per a guanyar el partit per 66 a 63.