Victòria per a tancar la fase regular

El València Basket acaba la fase regular de la Lliga Endesa amb una victòria 92-81 davant el Kirolbet Baskonia.

El jugador del Kirolbet Baskonia Marcelinho Huertas entra a cistella
El jugador del Kirolbet Baskonia Marcelinho Huertas entra a cistella / Efe

Bon assaig del València Basket per a comprovar-ne l’estat anímic i de forma, davant els pròxims play-offs pel títol de Lliga, en què s’enfrontarà contra l’Unicaja de Màlaga. Arribaven els de Jaume Ponsarnau precedits de sis victòries consecutives i només una derrota, en l’última jornada a la canxa del Reial Madrid. El rival d’aquest diumenge, el Kirolbet Baskonia, entrenat per l’extaronja Velimir Perasovic, tercer classificat a la Lliga.

Louis Labeyrie, estelar

Però els bascos s’han trobat un Louis Labeyrie totalment inspirat. 23 punts, 9 rebots, 2 assistències i 2 taps li han valgut per a convertir-se, amb 34 punts de valoració, en el millor jugador de la jornada ACB. El francés ha estat ben secundat per San Emeterio i Dubljevic, amb 15 i 14 punts respectivament. El primer quart ha estat ple d’encert per als dos equips (26-23). Al segon, un parcial de 8-0 feia créixer les distàncies. Una cistella des del mig del camp de Lucas Vildoza deixava la diferència al descans en només 5 punts. (44-39)

Els play-offs contra l’Unicaja

Només a l’inici del tercer quart, el Baskonia aconseguia posar-se per davant. Tot i això, el València Basket s’ha refet per a situar-se en l’últim quart amb un avantatge de 13 punts. La Fonteta disfrutava i veia una nova victòria del seu equip (92-81). Ara espera l’Unicaja com a rival dels quarts de final. El factor canxa jugarà a favor dels taronja.