• 42 acusats en el juí pel Llevant-Saragossa

  Notícies Societat | 03/09/2019 14:21
  A Punt NTC
  Els acusats a la Ciutat de la Justícia de València

  Els acusats a la Ciutat de la Justícia de València / Jorge Gil (Europa Press)

  Aquest dimarts la Ciutat de la Justícia de València acull l'inici del macrojuí per una possible manipulació del resultat del partit que van disputar el Llevant i el Saragossa en l'última jornada de la temporada 2010-2011. Hi ha un total de 42 acusats (36 jugadors i exjugadors), així com el mateix club aragonés. 

  Hi destaquen Ander Herrera o Vicent Iborra, jugadors encara en actiu, o el membre de la secretaria tècnica del València, Jorge López. També Javi Venta, Juanfran i Ballesteros

  Aquell dia, el Saragossa va guanyar l'equip granota per 1-2, fet que va condemnar el Deportivo de la Corunya a la Segona Divisió en favor del mateix equip saragossà. Per aquest motiu, el club gallec i la Lliga exerceixen d'acusacions particulars, en un juí on les penes poden arribar inclús a quatre anys de presó per als que siguen declarats culpables.

  Segons la Fiscalia Anticorrupció, el Saragossa va pagar la quantitat d'un milió d'euros a alguns dels seus jugadors, perquè els els lliuraren a jugadors del Llevant per tal d'assegurar-se la victòria. La justícia intentarà aclarir si realment van cobrar diners per perdre eixe partit. 

  Encara que en un primer moment la titular del jutjat d'instrucció número 8 va arxivar el cas, la Fiscalia i les acusacions van recórrer contra la decisió i el gener del 2018 l'Audiència Provincial va estimar els seus arguments i va ordenar reprendre la causa.

  Entre els testimonis que començaran a comparéixer hi ha personalitats com l'expresident del Deportivo, Augusto César Lendoiro; l'exjugador del Llevant, Sergio González; l'àrbitre Fernández Borbalán i el president del Llevant, Quico Catalán.