Dos de dos per al Villarreal des de la represa de la competició

El Villarreal s'imposa al Mallorca, 1-0, a l'Estadi de la Ceràmica i suma la segona victòria consecutiva.

Els jugadors del Villarreal celebren l'1-0 marcat per Carlos Bacca
Els jugadors del Villarreal celebren l'1-0 marcat per Carlos Bacca / Efe.

El Villarreal ha aconseguit la segona victòria consecutiva i ja suma 44 punts que fan que l'equip groguet dorma aquest dimarts en la setena posició de la classificació, que dona dret a una plaça europea. L'onze inicial de Javi Calleja presentava tres canvis respecte al partit de dissabte a Balaídos. La novetat més significativa: la titularitat de Carlos Bacca, que finalment ha donat els tres punts als groguets.

Un primer temps sense massa ritme, el Mallorca ha tingut la primera ocasió clara amb un xut des de la frontal de Baba que s'ha estavellat al travesser. Però al minut 16 ha arribat el gol del Villarreal en una gran jugada de Samu Chukwueze, una altra de les novetats en l'alineació respecte a la jornada passada. El nigerià, per la banda dreta, se n'ha anat per velocitat del seu marcador i ha deixat la pilota per a que Carlos Bacca l'espentara dins de la porteria de Reina.

El conjunt del valencià Vicente Moreno ha seguit buscant l'empat i al minut 35, el Cucho Hernández ha tingut una de les millors ocasions, però Asenjo ben col·locat ha desbaratat l'ocasió. Abans del descans, Pau ha vist targeta groga per una falta a Take Kubo i es perdrà el pròxim partit dels groguets a Granada.

En la represa, els locals han començat buscant ampliar l'avantatge amb clares ocasions de Samu, el seu xut ha eixit fregant el travesser, i de Manu Trigueros, que ha salvat Reina en dos temps quan el de Talavera s'havia quedat tot sol davant del porter. El partit s'ha convertit en una successió d'anades i tornades que ha acabat amb el Mallorca fent patir, i molt, al conjunt groguet. Asenjo i els pals han evitat que els balears s'hagen emportat almenys un punt de La Ceràmica. Ja amb els temps complit, una triple ocasió dels vermellons ha donat un esglai als de Calleja, però finalment Rubén Peña l’ha salvat des de la línia de gol.

El Villarreal ha acabat patint però ha pogut sumar tres punts per segona jornada consecutiva. L'Estadi de la Ceràmica ha presentat una acolorida imatge amb més de 17.000 fotografies dels abonats a la graderia. Abans del partit s'ha guardat un minut de silenci per les víctimes de la Covid-19 i d'Alfonso Roig, germà del president del Villarreal, que va faltar el passat mes de maig.