El Llevant deixa arrere els fantasmes

L'equip granota aposta pel 3-5-2 i es reconcilia amb el gol.

Morales, protagonista de la jornada

Duel d’urgències a Balaídos entre el Celta de Vigo i el Llevant. El Celta, que necessita victòries, agafa el control del partit. Els gallecs dominen la possessió del baló, però el Llevant fa més por. Ho confirma Morales en el minut 20. Passada fantàstica de Rochina, que el comandant entén a la perfecció. No falla. Bon control i millor finalització. Seté gol en el seu compte personal que acaba amb la sequera del Llevant després de tres partits sense marcar.

El gol canvia la situació i el Llevant, conjurat en la positivitat per Paco López, es creix sobre el camp. Així arriba l’oportunitat de Mosses Simon en el minut 29. El nigerià remata a boca de canó un baló quasi imparable, però Rubén Blanco el trau de forma magistral. En el 40 arriba, ara sí, el segon del Llevant. Respiren els de Paco López. El gol de Coke és estratègic, i no només perquè és una jugada assatjada a la treta d’un córner, sinó perquè arriba en un punt psicològic, quan falten pocs minuts per a encarar el túnel de vestidors.

Segona part calenta

En la represa, Boudebouz encén el partit amb una jugada incomprensible. Una entrada molt dura sobre Borja Mayoral li costa la targeta roja. Mal debut per al jugador, que s’estrenava amb el quadre celeste. Malgrat la superioritat numèrica del Llevant, el Celta tira de casta. En canvi, no poden evitar la sentència del Llevant en el minut 62. Borja Mayoral i Morales calquen el primer gol. El comandant es fica entre els centrals del Celta per decidir el partit. I quan es pensava que el marcador era definitiu, l’àrbitre, Jaime Latre, xiula un sever penal a Rober Pier. Brais Méndez retalla distàncies. L’alegria del Celta dura poc. Un minut després, Borja Mayoral li cola el baló a Blanco per davall de les cames i estableix el definitiu 1-4.

L’aposta de Paco López per tornar al 3-5-2 ha funcionat. L’equip s’ha retrobat amb l’eficàcia en atac. Tres punts fonamentals que els posen amb 30 i els allunyen dels fantasmes.