El Llevant s'afona en la segona part al Villamarín (3-1)

Els granotes no aprofiten el gol d'Hernani i acaben superats pel Betis, que ha sabut aprofitar dos gols psicològics per a imposar-se.

Hernani Santos ha marcat el primer gol amb el Llevant al Benito Villamarín
Hernani Santos ha marcat el primer gol amb el Llevant al Benito Villamarín / EFE

El Llevant no ha aprofitat el gol matiner d'Hernani per a assaltar per segon any consecutiu el Villamarín i ha caigut per 3-1 contra el Betis. Dos gols del local Loren, al final de la primera part i en l'inici de la segona, han afonat l'equip de Paco López que, tot i que ha comptat amb alguna ocasió per a posar-se en el partit, s'ha vist superat per l'espenta pels andalusos. Els granotes continuen sense puntuar a domicili.

Com havia avisat per l'acumulació de partits, Paco López ha tornat a canviar l'onze, quasi al complet. Ha apostat per un sol davanter (Sergio León) i dos extrems (Morales i Hernani, que s'ha estrenat com a titular), i ha oferit una versió de doble migcentre defensiu, amb Radoja, que ha debutat com a titular, i Nicola Vukcevic, que tornava a l'equip després de descansar contra l'Eibar. Duarte i Postigo, nova parella de centrals. I Coke i Toño, nous als laterals per Miramón i Clerc. Un gir global a l'equip.

Hernani Santos també s'ha estrenat com a golejador. Als set minuts, ha aprofitat l'oportunitat. Passada en profunditat de Nicola Vukcevic que aprofita la velocitat del portugués i aquest bat Joel amb un tir creuat. Tot com s'havia dibuixat des de l'onze, intentant aprofitar la velocitat de Morales i Hernani, amb Sergio León en punta per a buscar la motivació de l'exbètic.

El Betis ha posat setge a la meta d'Aitor amb una gran pressió alta que ha complicat l'eixida de baló dels granotes. El fluix començament a casa dels verd-i-blancs els ha fet forçar la màquina, però amb excés de precipitació. Fins a la mitja hora han acumulat les millors ocasions, sobretot Borja Iglesias, que fins i tot ha tret un baló que Loren havia rematat i que portava camí del gol. Aitor, novament brillant, ha evitat les ocasions bètiques. Especialment amb una gran parada en un llançament llunyà de Guardado.

Dos gols que fan mal

El Llevant ha patit dos colps duríssims que li han fet perdre l'avantatge. Primer, als tres minuts del temps afegit de la primera part. Loren, que ha tingut dos opcions per a llançar, ha fet l'empat. I als tres minuts de la represa, novament Loren ha marcat després d'una errada d'Aitor que ha aprofitat el Betis per a posar-se per davant. En l'inici del segon acte, Gonzalo Melero havia substituït Vukcevic, que tenia targeta.

A partir d'aquest moment, el Llevant ha guanyat la possessió del baló. En el minut 54, Hernani ha pogut marcar en una acció individual. El seu tir creuat se n'ha eixit fora per molt poc. Al 59, triple ocasió de Campaña, Morales i Sergio León que no han trobat porteria. El davanter andalús ha sigut substituït per Borja Mayoral. Un altre Borja, Iglesias, ha fet el 3-1 als 66 minuts després d'una gran jugada de Joaquín. Després, Roger ha entrat per Hernani.

El Llevant ho ha intentat, però quasi no ha creat perill. Els gols de Loren han afonat un equip que, amb el gol de Borja Iglesias, pràcticament ha donat el partit per acabat. Diumenge, a les 6 i mitja de la vesprada, el Llevant rebrà l'Osasuna al Ciutat de València.