El València, a quarts de l’Europa League després d’un final d’infart

Un gol de Guedes en el descompte classifica el València.

Guedes i Gameiro, protagonistes del gol del València. Reuters

Deia Marcelino en la prèvia que no volia sentir parlar de conservadorisme per al partit de tornada d’aquests octaus de final de l’Europa League. Per això ha sorprés que haja apostat per una davantera formada per Sobrino i Santi Mina, voluntariosos, però que han ocasionat poc perill en la porteria rival, mentre Rodrigo i Gameiro esperaven a la banqueta.

La mitja formada per Kondogbia i Coquelin ha rebut l’avís del conjunt local que el partit no anava a ser fàcil. De fet, els primers 20 minuts han sigut de domini del Krasnodar, que fins i tot ha aconseguit enviar el baló al fons de la xarxa en el minut 11. No obstant això, el gol no ha pujat al marcador perquè l’acció ha estat invalidada per unes clares mans d’Ari.

Al conjunt de Marcelino li ha costat finalitzar les jugades en aquests primers 45 minuts, i no ha sigut fins al 30 quan Wass ha llançat, de tir directe, per primera vegada sobre la porteria defensada per Safonov. El baló, molt centrat, ha sigut interceptat pel porter rus. Soler ha tingut el gol en la següent jugada, però l’acció ha sigut desbaratada de nou per Safonov.

La segona part ha començat com la primera, amb un Krasnodar impetuós que ha disposat d'una major possessió del baló. Amb el 0-0 i la classificació enlaire, Marcelino ha decidit renovar l’atac valencianista per a buscar el gol de la tranquil·litat. Ha substituït Sobrino i Mina per Rodrigo i Guedes.

L’equip local ha tingut l’1-0 quan Kondogbia ha perdut un baló que Wanderson quasi aprofita amb un tir molt ajustat que ha rebotat en Paulista. El baló ha llepat el pal i ha posat el cor en un puny a tot el valencianisme.

L'esglai ha donat pas a la poalada d’aigua freda, que ha arribat en el minut 85, quan Suleymanov s’ha inventat un golàs des del vèrtex de l’àrea, inapel·lable, tot i l’estirada de Neto. Només quedaven 5 minuts i el descompte per a arreglar la situació. Soler, que ha vist targeta groga i es perdrà el partit d’anada de quarts de final, ha deixat pas a Gameiro i el València s’ha bolcat en l’àrea del Krasnodar per a aconseguir el gol de l’empat, i al remat, de la classificació. Paulista ha tingut l'ocasió de cap després d’una centrada de Gayà. I ja en el descompte, quan només faltava un minut dels tres afegits perquè Anthony Taylor xiulara la fi del partit, i el València quedara eliminat, una internada de Gameiro ha acabat amb el gol salvador de Guedes. Passada arrere del francés que el portugués ha aprofitat i ha rematat amb tota la seua ànima des de dins de l’àrea. 1-1 i bogeria valencianista “in extremis”. Mai havia satisfet tant un empat del València en la present temporada.

Un empat que val una classificació. Els quarts de final de l’Europa League ja esperen el València.