El València empata a 2 contra el Chelsea i buscarà la classificació a Amsterdam

Els gols del València els han fet Soler i Wass, mentre que Parejo ha fallat un penal quan el marcador estava 1 a 2.

El València s'ha buidat contra el Chelsea
El València s'ha buidat contra el Chelsea / Efe

València i Chelsea han empatat a 2, amb gols de Soler i Wass, en un partit carregat de bon joc i de tensió, on Parejo ha errat un penal amb l'1 a 2. La classificació per a jugar huitens de final de la Champions passa per Amsterdam en el partit contra l'Ajax.

Celades apostava d'inici amb Garay en defensa, amb Soler de titular, sense Coquelin i amb Jaume Costa i Ferran Torres per la dreta amb Gayà per banda esquerra. Així i tot, els primers minuts han sigut per al Chelsea, però sense excés de perill en la porteria de Cillesen.

La primera gran oportunitat per al València ha vingut en el minut 18 amb una errada de Maxi en la mateixa línia de gol i després d'una triangulació perfecta entre Parejo i Rodrigo que l'uruguaià no aconsegueix espentar la pilota quan Mestalla ja cantava el gol.

El València ha entrat en partit i, deu minuts més tard, els de Celades han tornat a pillar el Chelsea a la contra. Nova oportunitat per a Maxi que, aquesta vegada, s'ha trobat amb la perfecta resposta de Kepa.

El València estava còmode jugant a la contra, però també assumint riscos, donant-li el baló al Chelsea. L'esglai ha arribat en el minut 37 amb una brillant parada de Cillesen a una rematada d'Abraham.

Mestalla ha passat del sobresalt a l'alegria un minut després. En el 39 ha sigut el gol de Soler, després d'una centrada perfecta des de banda de Rodrigo que el migcampista, que venia des de segona línia, sí que ha sabut rematar. Poc ha durat l'avantatge del València. Un minut després, Kovacic, des de fora l'àrea, ha empatat amb un tir ras i ajustat al pal, on Cillesen no ha arribat.

Amb empat a 1, el partit ha entrat en una dinàmica perillosa, amb el València tocat i el Chelsea que pressionava la porta de Cillesen. El xiulit que assenyalava la fi de la primera part ha sigut un consol per al conjunt de Celades.

La segona part ha començat amb el segon i polèmic gol del Chelsea. Després d'uns minuts consultant el Var per possible fora de joc, l'àrbitre ha donat per vàlid el gol de Pulisic.

L'empat l'ha tingut Rodrigo al minut 56, però la seua pilota ha eixit per dalt de la porteria de Kepa.

El València s'ha bolcat per l'empat i la gran oportunitat ha tingut lloc en el minut 62, amb un penal sobre Gayà. Parejo ha errat des dels onze metres amb altra intervenció espectacular de Kepa.

Des de la banqueta, Celades també ha buscat més llenya amb l'entrada de Gameiro per Jaume Costa, qui s'ha retirat amb molèsties.

L'empat ocorria al minut 81, un centre-xut des de banda de Wass que s'ha convertit en un gran gol i ha suposat la igualada a 2.

Mestalla buscava altra vesprada històrica i Rodrigo l'ha tinguda en les seues botes, primer amb un tir que ha eixit fregant l'escaire i després, en els últims segons del partit, quan ha rematat malament una centrada de Gayà.

No quedava temps per a més. València i Chelsea tancaven un partit vibrant amb un empat que no ha satisfet un València que ha de buscar la classificació a Amsterdam en l'últim partit contra l'Ajax.