El València, més lluny d'Europa

El València perd 1-0 contra el Leganés. Kondogbia comet un penal i Cuéllar li'n para un altre a Parejo.

Ferran Torres disputa la pilota amb un jugador del Leganés
Ferran Torres disputa la pilota amb un jugador del Leganés / Rodrigo Jiménez (Efe)

El València ha sigut incapaç de guanyar a Butarque, tot i haver jugat gran part de la segona part amb superioritat numèrica després que Jonathan Silva haja sigut expulsat amb targeta roja per haver fet una falta per darrere a Ferran. En la segona part, els taronja han tingut quatre o cinc ocasions de gol. Fins i tot, Parejo no ha aconseguit marcar un penal provocat per una mà de Tarín a l'àrea. Hi ha hagut oportunitats, però el València no ha tingut continuïtat en el joc. Ferran, Txérixev i Parejo han tingut oportunitats, però Dani Cuéllar ho ha parat tot. I la resistència del Leganés ha sigut numantina.

Un tir de Guedes s'estavella en el travesser

La primera part li ha sentat fatal al València. Ha començat amb una canonada de Guedes des de molt lluny. El baló s'ha estavellat en el travesser. Podia haver sigut el gol que li donara la tranquil·litat necessària al València. Però no ha sigut així. Contràriament, en el minut 15, el jugador amb més mala sort del València en aquests moments, ha tocat la pilota amb la mà en l'àrea valencianista i l’àrbitre ha xiulat penal. Rubén Pérez l'ha llançat i ha batut Jaume. El de Kondogbia té poca explicació racional. L'equip ha perdut ja molts punts per les seues errades. Cal pensar que hi ha alguna mena de circumstància, llunyana a la raó, que fa que el jugador sempre es trobe en el lloc inadequat, en el pitjor moment.

Bones intervencions de Cuéllar

El València ha tingut una altra oportunitat en el minut 26, quan un baló de Parejo l'ha colpejat Diakhaby i no ha sigut gol gràcies a la mà salvífica del guardameta Cuéllar, tan diferent a la de Kondogbia. Després, els valencianistes han demanat penal sobre Coquelin, que ni l’àrbitre ni el VAR han vist.

El València, en la posició 9 de la classificació

Finalment, el València s'ha allunyat de la classificació per a Europa i està en la posició 9 de la classificació, a dos llocs de la que interessa, la número 7. I el Leganés guanya tres punts per a somiar en la salvació.