El Villarreal CF accedeix a quarts de l'Europa League en el partit més plàcid de la temporada (2-1)

L'equip dirigit per Javi Calleja augmenta l'autoestima sumant tres victòries consecutives, per primera vegada esta temporada.

Carlos Bacca, felicitat pels seus companys després de marcar el 2-0 contra el Zenit. Efe

El Villarreal CF s'ha classificat sense dificultats per a la ronda de quarts de final de l'Europa League en imposar-se, també en la tornada, al Zenit de Sant Petesburg, en esta ocasió per 2-1 (5-2 és el resultat global de l'eliminatòria).

L'equip groguet ha sigut molt superior al líder de la lliga russa, llevat dels primers minuts, s'ha divertit -com volia el seu entrenador-, i ha agafat confiança per a la lliga en encadenar tres victòries consecutives per primera vegada esta temporada. Els gols de Gerard Moreno i Carlos Bacca, un en cada temps, han aplanat el camí. El gol d'Ivanovic en l'últim minut ha maquillat el marcador final.

Amb Pablo Fornals, tocat per un problema d'esquena, però sense Alfonso Pedraza, el Villarreal CF va entrar gelat al partit. Sense tensió, el Zenit, que ja havia dit que volien un gol matiner, es va acostar a la porta d'Andrés Fernández amb perill. Dos mà a mà del golejador iranià, Sardar Azmoun, amb el porter groguet, han posat l'ai al cor dels aficionats de l'equip de la Ceràmica.  En els minuts 10 i 12, el punta del quadre rus ha esgotat les opcions dels visitants. Un quart d'hora després, una contra de manual que comença Fornals, segueix Carlos Bacca i transforma en gol Gerard Moreno. Un gran gol per a posar l'estora cap a la següent fase.

Bacca obre la porta dels quarts

Només començar la segona meitat, el Villarreal CF ha espantat qualsevol intent de reacció dels russos. Carlos Bacca, de cap, ha fet el segon per a alegria i tranquil·litat dels 14.020 espectadors que han acudit a l'Estadi de la Ceràmica.

L'equip rus ja no ha tornat a aparéixer. Fins i tot, ha vist com el seu porter titular (Lunev)  s'havia de retirar per lesió, i ha entrat al camp Mikhail Kerzhakov. Quan faltaven tres minuts per al final, Jaume Costa ha pogut fer el tercer, però el baló s'ha estavellat en el travesser. En l'últim minut, Ivanovic ha posat el 2-1 definitiu aprofitant una jugada embolicada. Al remat, victòria més ajustada del que s'ha vist a Vila-real.