El Villarreal estarà en l'Europa League, tot i no poder derrotar el campió de Lliga

Un penal dubtós sobre Ramos, amb repetició polèmica inclosa per invasió d'àrea, impedix al Villarreal traure un punt de l'Alfredo di Stefano.

Els jugadors del Madrid mantegen Zidane després de aconseguir el títol

El partit ha tingut de tot. Gols, penals, polèmica i emoció. El Villarreal ha començat el partit ben plantat al terreny de joc. El Madrid feia pressió ben amunt per impossibilitar una eixida de baló clara del submarí. Benzema creuava massa el baló al minut 14 i Asenjo entrava en escena després d'un bon llançament de Luca Modric. La jugada que permetia al Reial Madrid avançar-se ha arribat al minut 28. Sofian Chakla no encerta en una passada, a priori fàcil, i entrega el baló a Modric. El croata habilita a Benzema perquè bata Asenjo per davall. En aquest nivell les errades són letals.

El Madrid continuava amb el baló, mentre que els groguets intentaven pressionar per a forçar alguna errada de la defensa blanca. Al 46 Sofian Chakla demanà un possible penal per espenta de Ramos. Era una de les poques ocasions en què els groguets xafaven l'àrea del Madrid. Una jugada gens clara que l'àrbitre ha vist clara. El partit demanava canvis per part grogueta. I és que els de Calleja no havien provat Courtois en tota la primera part.

En la represa Calleja donava entrada a Bruno i Ontiveros. Modric havia jugat molt lliure la primera part i Bruno tenia faena. El baló ja no era tan clar del Madrid, encara que les internades per banda feien mal al Villarreal.

L'entrada de Carzorla i Ivorra, de mitja punta, anaven a canviar el partit. Courtois havia donat l'esglai de la nit en un colp del cap amb el genoll de Quintanilla.

Al minut 72 de partit arribà la jugada polèmica. Ramos recuperà el baló, va eixir amb força i el van tombar a l'àrea. El contacte no és gens clar. Però ací no acaben els dubtes. En el llançament de la pena màxima, Ramos deixà el baló perquè rematara Benzema. L'àrbitre demanà que es repetira. El francés havia entrat a l'àrea abans que colpejara Ramos. Com que el gol havia entrat, la norma diu que cal repetir el penal. Finalment, Benzema convertia la pena màxima.

Amb el 2 a 0 el partit pareixia impossible. Més encara quan Cross quasi va traure la porteria dels fonaments en un llançament al travesser. Quan faltaven set minuts per al final, Ivorra rematà magistralment de cap un centre de Mario retallant distàncies. Sofian Chakla no aprofità un baló retrucat a l'àrea, però encara anava a tindre una triple ocasió per a empatar. Courtois parà en dos ocasions i inexplicablement Ivorra en una tercera deixaven el Villarreal sense premi.