• Els acusats només acudiran al juí pel partit Llevant-Saragossa quan hagen de declarar

  Esports Futbol | València | 04/09/2019 14:20
  À Punt NTC
  Juí per la presumpta manipulació del partit que van disputar el Llevant i el Saragossa el 2011

  Juí per la presumpta manipulació del partit que van disputar el Llevant i el Saragossa el 2011 / Kai Försterling (Efe)

  El jutge del jutjat penal 7 de València, Manuel Aleis, on se celebra la segona jornada del juí per la presumpta manipulació del partit de futbol Llevant-Saragossa del 2011, ha acceptat la petició dels 42 acusats de no haver d'assistir a les sessions en què no hagen de declarar. Tot i això, no ha fixat un calendari d'assistència. (

  El magistrat ha indicat també que hauran d'acudir en la jornada en què se'ls permeta exercir el dret "a l'última paraula". Així, ha establit que al final de cada jornada s'indicarà qui hi ha d'acudir l'endemà.

  D'altra banda, Aleis ha assenyalat que el procediment judicial continuarà amb normalitat i que es pronunciarà sobre la qüestió de la nul·litat, protagonista de les qüestions prèvies, en el moment en què dicte sentència. Era una petició del Saragossa a causa del que considera una "vulneració de drets fonamentals", a la qual s'han sumat totes les defenses i s'hi han oposat frontalment les acusacions, tant Fiscalia Anticorrupció com la Lliga i el Deportivo de la Corunya.

  En aquest juí per la presumpta manipulació del partit disputat el 2011 entre el Saragossa i el Llevant, en el qual l'equip aragonés va aconseguir evitar el descens de categoria, seuen al banc 42 persones acusades, entre els quals es troba el club aragonés, l'expropietari Agapito Iglesias. A més, hi ha multitud de futbolistes, la majoria ja retirats, dels dos equips.