Espanya és campiona d’Europa sub-21 en véncer Alemanya

Els gols de Fabián i Olmo fan campiona d’Europa per cinquena vegada la selecció espanyola.

Fabián celebra el primer gol
Fabián celebra el primer gol / Reuters

Era la reedició de la final de fa 2 anys a Polònia, però enguany ha sigut la selecció espanyola la que s’ha proclamat campiona. A Udine, a Itàlia, l’equip que entrena Luis de la Fuente s’ha imposat al combinat alemany, que defenia el títol, per dos gols a un, i ja és campiona d’Europa sub-21 per cinquena vegada.

Fabián ha estrenat el marcador en el minut 7

Des de l’inici del partit, els de Luis de la Fuente han monopolitzat la possessió del baló i no deixaven arribar els alemanys a la porteria que defenia el xabienc Sivera. I en el minut 7 Fabian Ruiz ha avançat La Roja. La combinació d’Oyarzabal i Fabián ha pujat el primer gol al marcador de l’estadi de Friuli. A mesura que passaven els minuts la selecció alemanya ha anat despertant-se i creant perill, tot i que la defensa espanyola ha desbaratat els intents de Sedar i d’Amiri per a empatar el partit en la primera part.

Domini alemany en la segona part

En el segon temps, els jugadors de Stefan Kuntz s’han abocat a l’atac. Espanya es veia cansada i De La Fuente ha mogut fitxa, i ha tret al terreny de joc Carlos Soler per Oyarzabal en el minut 55. El valencianista ha ocupat la banda dreta. El combinat espanyol s’ha dedicat a defendre el resultat. Antonio Sivera ha evitat que Walsdchmidt marcara. Les combinacions de l’equip alemany han posat a prova Sivera. Durant molts minuts Alemanya no eixia de l’àrea espanyola. I al minut 69, quan més apurats estaven, Dani Olmo ha culminat una passada de Ceballos per a fer el 2 a 0. El de Terrassa ha fet 3 gols en 4 partits. El segon gol ha donat gasolina als de La Roja per a afrontar la recta final del partit. I quan faltaven 2 minuts per al final, Nadiem Amiri ha anotat el gol dels alemanys (2-1). Patimet fins al final, però la copa l’ha alçada Espanya. La selecció sub-21 suma així el seu cinqué títol de la categoria i iguala Itàlia.

Un títol amb sabor valencià

Entre els jugadors que han alçat el trofeu, hi ha 3 futbolistes valencians i 3 que juguen en equips valencians. El porter de Xàbia, Antonio Sivera, que juga a l’Alabés. El castellonenc Pablo Fornals, fitxat pel West Ham, i el valencianista Carlos Soler. També formen part d’aquest equip triomfador el groguet Pedraza, Borja Mayoral, davanter la passada temporada del Llevant, i Manu Vallejo, fitxat ja pel València.