Espanya supera França i jugarà diumenge la final contra Alemanya

Els de Luis de la Fuente remunten el gol francés (4-1) i jugaran la final contra els alemanys.

Pablo Fornals ha sigut clau en la victòria d'Espanya que li permetrà jugar la final contra Alemanya / EFE

Espanya, s'ha classificat per a jugar diumenge a Udine la final de l'Europeu sub-21, que s'està celebrant a Itàlia, en imposar-se a França en la segona semifinal per 4-1, en un partit en què ha hagut de remuntar el gol inicial francés. L'equip espanyol ha oferit un joc vistós i efectiu que els ha portat a la gran final de diumenge. Amb un bagatge de 9 gols en els dos últims partits, arriba al partit decisiu contra Alemanya que, prèviament, s'havia imposat a Romania per 4-2 en la primera semifinal.

L'inici del partit ha sigut intrèpid, amb un futbol ràpid i precís dels de Luis de la Fuente, seguint els passes de la golejada a Polònia. Sense un '9' clar, amb el llevantinista Borja Mayoral suplent (després ha eixit i ha marcat), l'equip espanyol també ha sigut clar dominador. Tampoc ha estat en l'equip titular el valencianista Carlos Soler (que ha jugat els minuts finals substituint Ceballos). Això sí, han tornat a ser titulars el porter de Xàbia, Antonio Sivera, i el migcampista de Castelló, Pablo Fornals, un dels més destacats.

Del penal no sancionat al penal per a França

La primera clau del partit, al quart d'hora de joc. Primer, els espanyols han demanat penal per mans del francés Ballo-Touré en una acció a Antonio Olmo. I en la jugada següent el col·legiat sí que ha sancionat una acció de Junior sobre un futbolista francés. El penal l'ha transformat Mateta.

Espanya s'ha refet, i ha augmentat el ritme. Però el porter francés Paul Bernardoni ha impedit l'empat del jugador de Castelló Pablo Fornals, a boca de canó, i després, en el córner següent, una altra rematada el rebuig del qual l'ha agafat Marc Roca per a fer l'empat. El domini de la ‘roja’ ha sigut total, amb ocasions per a haver capgirat el marcador.

Gols psicològics...

En el quart minut de l'afegit, Espanya ha capgirat el marcador gràcies a un penal comés sobre Mikel Oiarzábal que el davanter de la Reial Societat ha transformat. I en començar el segon període, torn per a Antonio Olmo, que ha convertit una jugada trenada entre Fabián i Oiarzábal.

En el 65, Borja Mayoral ha fet el quart després d'una magnífica centrada des de l'esquerra de Pablo Fornals, amb l'exterior i a cama canviada, que el jugador del Llevant ha convertit en el quart gol, amb un xut encreuat que s'ha colat per l'escaire. Carlos Soler ha pogut fer el quint gol amb una excel·lent vaselina, però un defensa ha tret el baló en la línia de gol.

Espanya jugarà la final diumenge a l'Estadi Friuli d'Udine contra Alemanya, diumenge (20:45).