Hèrcules i Villarreal B jugaran la promoció d’ascens a Segona Divisió

Els dos equips aconseguiren la victòria en l’antepenúltima jornada de Lliga i s’asseguren disputar la promoció de plata quan encara resten dos jornades per a la fi de la Lliga.

Un gol del davanter Benja en el minut 74 després d’una passada d’Alfaro i un excel·lent partit del porter Falcon foren les claus perquè l’Hèrcules guanyara el Conquense i poguera classificar-se per a disputar la promoció d’ascens a la divisió de plata del futbol nacional quan encara resten dues jornades per a la fi del campionat de Lliga.

També assegurava la disputa de la lligueta per a l’ascens a Segona el filial del Villarreal. El conjunt groguet visitava en aquesta jornada l’Atlètic Llevant contra qui es va imposar amb claredat per un marcador final d’1-3 en un partit resolt des del minut 25 quan Simon Moreno va aconseguir el primer gol groguet de penal, encara que no seria fins la segona part que el filial del Villarreal sentencià el partit.

El filial groguet disputarà la seua quarta promoció d’ascens a la divisió de plata, la segona consecutiva. Recordem que la passada temporada el Villarreal B i l’Elx quedaran emparellats en l’eliminatòria decisiva de la fase d’ascens i va ser el conjunt il·licità qui va aconseguir l’ascens a la divisió de plata.

Per la seua part, l’Hèrcules de Lluís Planagumà tornarà a lluitar per l’ascens de categoria després de dos anys sense finalitzar entre els primers equips en la classificació del Grupo III de la Segona Divisió B. A més, aquesta serà la tercera vegada en les últimes cinc temporades del conjunt alacantí en la divisió de bronze que es classifica per a promocionar per l’ascens a la categoria de plata del futbol estatal.

Tot i la classificació per a disputar l’ascens, Villarreal B i Hèrcules hauran d’esperar els dos partits que resten i els marcadors dels seus rivals per a saber quin lloc ocuparan en la classificació general, un factor important per al sorteig dels emparellaments de la promoció d’ascens a la divisió de plata del futbol estatal.