L’Elx desaprofita a Granada l'oportunitat d’abandonar els llocs de descens (2-1)

Dani Calvo ha tingut l’empat en el descompte

Puertas celebra el gol de la victòria del Granada
Puertas celebra el gol de la victòria del Granada / LaLiga.

L’Elx ha deixat córrer una magnífica oportunitat per a deixar els llocs de descens en la taula classificatòria, perquè Valladolid, Osca i Eibar havien empatat els partits respectius. Partit que ha anat de més a menys i on el Granada, molt més experimentat en Primera, ha sigut capaç de controlar el tempo i de liquidar el rival en dues bones jugades d’atac que han comptat amb la candidesa defensiva de l’Elx.

Els andalusos arribaven a aquesta jornada 25 amb huit baixes titulars i un gran cansament acumulat pels enfrontaments intersetmanals. Per part de l'Elx, Fran Escribá plantejava quatre novetats (Calvo, Marcone, Tete, Fidel i Guido Carrillo) respecte al partit de dimecres al Camp Nou amb la idea de donar oxigen al seu joc.

Els primers minuts han sigut de tempteig absolut per part dels dos equips. Fins al 30 no ha arribat la primera oportunitat realment seriosa, i ha sigut per a l’Elx. Tete Morente ha enviat fora a la dreta de Rui Silva una semivolea molt ben encarada. En la jugada següent, el Granada ha fet l’1 a 0. El portugués, Domingos Quina, al balcó de l’àrea, ha driblat un Marcone sense massa ressistència, se l'ha canviada al peu bo –l’esquerre–, i ha llançat un obús imparable a l’esquerra de la porteria de Badia.

No ha acusat el colp l’Elx, que ha empatat huit minuts després. Gonzalo Verdú s'ha desfet del baló a l'àrea pròpia xutant un míssil al cel que ha caigut al pit de Lucas Boyé. L’argentí, amb el seu estil particular, d’esquena, l’ha abaixat, l'ha marejat amb el peu i l’ha engaltat a la porta de Silva. El baló ha entrat després de besar el pal. Bon regal per a Lucas en el dia que fa 25 anys.

Gol, il·lusió i espenta que es tradueix en una nova ocasió de Carrillo, que ha rematat fora en planxa una centrada de Boyé al segon pal que procedia des de la banda dreta.

Un Granada amb paciència

La segona part ha arrancat amb ímpetu per part dels dos equips, amb anades i tornades en ambues àrees sense moltes conseqüències. El Granada, amb paciència i experiència, volia resoldre el partit al més prompte possible. En el 67, Édgar Badia ha salvat el gol andalús traient amb la manyopla dreta un xut enverinat de Federico amb el peu esquerre. Boyé ho ha intentat des de fora de l’àrea amb un xut no molt fort, però que Rui Silva ha blocat amb dificultats i ha provocat l’esglai entre l’escàs personal congregat a Los Cármenes. Mala sort per a Rigoni, que, acabat d’entrar al camp en permuta per Morente, s'ha lesionat a la cuixa. Pere Milla l'ha substituït alhora que Víctor suplia Carrillo.

La debilitat i escassa agressivitat defensiva de l’Elx s'ha traduït en el segon gol. Triangulació que naix en l’alcoià Jorge Molina, li la passa a Fouquier a la banda dreta, Fouquier serveix a Puertas, que, amb Barragán d’espectador, marca a plaer. L’Elx ha tingut l’empat en el 94, en l’últim sospir quan Rui Costa li ha tret amb el cos un baló de Dani Calvo que ja s'escolava a la porteria. La jugada venia de treta de córner.

Una bona notícia: Nino ha entrat a deu minuts per a acabar l'encontre i ha complit 800 partits com a professional. L’Elx és penúltim, però a només un punt de la salvació.