La Ponferradina assalta el Rico Pérez (1-3)

El gol de Samuel en el descompte obri alguna via d’esperança per a la remuntada.

La Ponferradina ha tret un valuosíssim triomf del Rico Pérez en imposar-se per 1 a 3 a l’Hèrcules. No era el guió pensat pels herculans en un partit que els castellanolleonesos han dominat amb una gran serietat defensiva i una efectivitat atacant realment meritòria.

Minut 5. Massa prompte s’avançava la Ponferradina, per obra d’Isi, el jugador més letal dels visitants. Imparable per l’escaire de Falcón després de desfer-se d’almenys dos defenses.

Aleshores, l’Hèrcules ha tractat de reaccionar immediatament i a punt ha estat d’empatar Benja en un mà a mà que ha resolt magistralment el porter Manu García.

La Ponfe ha sabut adormir molt bé el joc i ha aprofitat la precipitació dels alacantins, bolcats en l’atac sense massa èxit, i amb certa imprecisió i ansietat en tasques defensives.

La banda esquerra lleonesa fluïa amb facilitat, i les incursions de Pichín eren constants. L’extrem ha avisat amb un tir enverinat que Falcón ha tret amb la punta dels dits. I minuts després, servia a Isi una centrada mesurada que tornava a aprofitar fent el segon de la nit per tot l’escaire. Imparable. Era el 0 a 2.

La segona part ha començat, no cal dir-ho, amb l’eixida desesperada a l’atac dels de Planagumà, amb una Ponferradina molt ordenada en defensa que esperava el contracolp.

Zabaco ha tingut el tercer al seu cap, però Falcón ha tret una mà impossible quan la pilota entrava plàcidament molt ajustada al pal dret herculà.

En l’última mitja hora, el partit es trencava absolutament amb contínues anades i tornades dels dos equips, però amb la Ponferradina molt més contundent en la recuperació del baló. La Ponfe volia arredonir el marcador i, així, el 0 a 3 arribava després d’una jugada conjunta dels del Bierzo que culminava Kaxe després d’una passada interior que el deixava a soles davant de Falcón.

Amb el Rico Pérez emmudit, el cronòmetre avançava perillosament. Planagumà ha posat tota ha tret tota l’artilleria i ha incorporat Jona a l’atac completant l’oferta ofensiva de Carlos Martínez, Juli i Benja. Així han arribat més ocasions per als alacantins en les botes d’Alfaro, Samuel, Carlos Martínez i Jona, que ha rematat al pal alt.

Amb la porteria visitant assetjada arribava el gol de l’esperança en el 6 de descompte. Samuel aprofitava un baló mort resultant d’un remat de cap de Carlos Martínez i, sol, marcava plàcidament.

El desenllaç de 10 mesos de competició incansable, d’ací a set dies a Ponferrada.