• Lendoiro: “Tot Espanya sabia que el partit Llevant-Saragossa de l’any 2011 estava arreglat”

  Esports Futbol | 01/10/2019 18:16
  À Punt Esports
  Eva Casañ

  Hui s’ha représ el macrojuí pel Llevant-Saragossa del 2011 després de la recuperació de l’advocat d’Agapito Iglesias. Entre els testimonis ha comparegut per videoconferència l’expresident del Deportivo de la Corunya. Augusto César Leondoiro ha declarat que era notori en tot el país que el partit que s’investiga estava arreglat i que era una pràctica habitual al futbol espanyol. Lendoiro ha dit que estaven alertats perquè en el partit anterior, el Saragossa-Espanyol, hi havia hagut irregularitats, i que el nom del Saragossa i del Llevant no era la primera vegada que es relacionaven amb estes pràctiques. A més ha indicat a l’excapità granota, Sergio Ballesteros com la persona que comunicava els tractes als jugadors.

  El directiu gallec assegura que no ho va denunciar perquè no en tenia proves, però ha remarcat que després l’equip català fou el rival del trofeu estival Ciutat de Saragossa dos anys seguits, independentment del seu resultat en la taula. Amb el trofeu s’ingressava molt poc, però es pagava al rival. El cas és que l’any següent, quan va descendir el Villarreal, es donà amb el Getafe.

  L’expresident de l’equip corunyés baixà la setmana del partit al vestidor i els jugadors li contaren que exdeportivistes que aleshores jugaven al Llevant els havien confirmat que el partit estava comprat. Tot seguit Lendoiro li ho contà a Javier Tebas, vicepresident de la Lliga, i creu recordar que este li avançà que telefonaria el president de l’equip granota, Quico Catalán. Recordem que en una compareixença anterior, Catalán va negar haver rebut la telefonada de Tebas respecte d’això.

  Abans ha declarat l’exllevantinista Sergio González, que ha qualificat el partit de “més que correcte” i ha negat haver avisat Lendoiro que s’havia arreglat el partit, perquè no es parlaven. Lendoiro ha confirmat aquestes paraules. L’àrbitre del partit, David Fernández Borbalán, també ha declarat que no va advertir cap anomalia en el partit.

  D’altra banda, Santiago Nebot, cap jurídic de l’Associació de Futbolistes Espanyols ha explicat que rebien alertes de la Lliga sobre possibles irregularitats i visitaven els vestidors de forma generalitzada per a advertir els jugadors que podrien cometre delicte. Ha negat que cap jugador ni directiu del Saragossa li confessaren que el partit estava arreglat, però ha afegit que Tebas sí que ho pensava i que això podria explicar la diferència entre els diners que el club aragonés assegurava haver pagat als jugadors durant el concurs de creditors i el que els jugadors deien que havien rebut.

  Dimarts hi haurà una nova jornada de declaracions de testimonis.