L'estadi Ciutat de València acull el primer derbi de la temporada de la Comunitat Valenciana

El Llevant i el Villarreal s'enfronten a la recerca de la primera victòria de la temporada.

L\'estadi Ciutat de València acull el primer derbi de la temporada de la Comunitat Valenciana

L'estadi Ciutat de València acull hui el primer derbi de la temporada entre equips de la Comunitat Valenciana en la màxima categoria del futbol espanyol. El Llevant i el Villarreal s'enfronten amb l'objectiu d'aconseguir la primera victòria, després que l'estrena lliguera fora negativa per als granotes, que perderen 1-0 a Vitòria contra l'Alabés, i l'empat del conjunt groguet a casa contra un nouvingut a la categoria, el Granada.

Els dos equips presentaran novetats, perquè tots dos han incorporat nous jugadors aquesta setmana. El Villarreal presentava ahir a Ontiveros, mentre que el Llevant ha reforçat el mig del camp amb Radoja. Tot i això, no sembla que els tècnics donen entrada a aquests últims fitxatges.

Els dos equips s'enfrontaren en pretemporada al parador del Saler amb el resultat d'un gol a dos a favor dels groguets, amb gols de Cazorla i Carlos Bacca.

Tot i això, el partit està envoltat pel record de l'últim emparellament en la competició casolana, disputat el passat mes de març en la jornada 27. Aleshores, el Villarreal, en les acaballes del partit, va aconseguir una victòria que va obligar a la lluita per la permanència al Llevant fins a les últimes jornades. En aquell precedent, el VAR va anul·lar un gol a Rochina en la primera part; a més, quasi en el descompte, Rober Pier es marcava en pròpia porta i el gol del Samu en el 92 deixaren un resultat de 0-2.

Abans de la derrota, el Llevant s'havia imposat en els últims dos precedents disputats al coliseu blaugrana per un gol a zero en les temporades 2017-2018 i en la temporada 2015-2016, la primera amb gol de penal de l'actual capità, J. A. Morales en el minut 87 i la segona amb gol de Deyverson Silva en el minut 82.

Tot i això, l'estadi Ciutat de València és, fins ara, el terreny de joc en què millors marcadors ha aconseguit el Villarreal. Dels deu enfrontaments en lliga de Primera Divisió entre granotes i groguets, mai s'ha produït un empat i els locals només han aconseguit ters victòries.

Els últims precedents preveuen un partit igualat que, a més, es viurà a la graderia de l'estadi Ciutat de València amb la presència de 500 aficionats groguets que esgotaren les entrades cedides pel Llevant. La presentació de l'equip femení granota en el descans de l'enfrontament serà altre dels al·licients de l'esdeveniment futbolístic, així com l'estrena en competició oficial de la gespa del recinte llevantinista.

El partit a les 22:00 h.