L'Osasuna remunta a El Sadar el gol de Pau Torres

El Villarreal ha perdut per 2-1 contra l'Osasuna. Els gols de Roncaglia i Chimy Ávila li han pegat la volta al partit.

Pau Torres i Chimy Ávila, dos dels protagonistes del partit
Pau Torres i Chimy Ávila, dos dels protagonistes del partit / Efe

El Villarreal ha perdut per 2-1 a El Sadar, on el gol de Pau Torres en el minut 4 de la primera part ha acabat per no valdre res pel que fa als punts. Serveix, això sí, per a demostrar el bon estat de forma del jugador natal de Vila-real. L'equip de Javi Calleja ha tirat per la borda l'avantatge que havia aconseguit en els primers minuts del partit, molt més quan han dominat els primers 45 minuts. Tanmateix, la segona part ha sigut de l'Osasuna, equip que ha posat la força i les ganes. A més del bon futbol, els de Jagoba Arrasate tenen jugadors que no tiren mai la tovallola. I, per descomptat, també saben jugar molt bé al futbol. El paradigma és el Chimy Ávila. Controlat per Raúl Albiol durant la primera part, ha sigut una fletxa en la segona. Ha fet el segon gol de l'Osasuna, encara que abans ha desaprofitat una oportunitat d'or en un cara cara amb Asenjo, que ha pogut aturar el baló. Jugada que ha vingut precedida d'una greu errada d'Albiol. En aquesta segona part, el valencià ha perdut absolutament el duel amb l'argentí.

Un gran gol de Roncaglia ha suposat el 1-1

En tot cas, el gol de la nit ha sigut el de Roncaglia: el que als vint-i-cinc segons de la segona part ha fet l'empat i ha neutralitzat el que havia marcat Pau Torres en la primera part. Un xut dretà de l'argentí des de molt lluny ha sorprés Asenjo. Un gran gol, però també errada de la defensa grogueta, que ha deixat que Roncaglia xutara sense cap obstacle. Ara bé, qui anava a pensar que Roncaglia, que està tres anys sense veure porteria, marcaria d'aquesta forma i des de tan lluny? Però el futbol té aquestes coses: la sorpresa sempre està en girar el cantó i en aquesta ocasió la víctima de l'inesperat ha sigut el Villarreal.

L'equip de la Plana ha pogut empatar en l'últim minut del partit, però les ganes de guanyar sempre han sigut per a l'Osasuna, almenys durant la segona part. Els argentins Roncaglia i sobretot el Chimy Ávila n'han sigut l'exemple. Curiosament l'equip de Calleja només ha causat perill en jugades a baló parat, especialment en els córners. Però no ha pogut contrarestar el joc d'atac dels groguets.

El Villarreal es podia haver posat segon en la classificació si haguera guanyat aquest partit. Al remat, s'hi queda huité, amb 11 punts. Continua sent, no obstant això, l'equip més golejador de la Lliga, amb 18 gols. La derrota a El Sadar ha sigut dura perquè el submarí ja pensava en una pujada important en la classificació i perquè el gol de Pau Torres els hauria fet gust de glòria al jugador i a l'equip en una setmana en què ha rebut la crida de l'entrenador de la selecció, Robert Moreno.