Partit redó per a l’Elx, que guanya 0-2 a Vitòria

Els franjaverds sumen la segona victòria de la temporada i encadenen tres jornades sense perdre.

Pere Milla, amb una actuació completa en atac i sacrifici en defensa, ha marcat el primer gol de l'Elx / Efe.

Defensa infranquejable, contraatac elèctrics i efectivitat quasi total en els metres finals. Així es pot definir el joc del nou Elx d’Almirón, que ha demostrat que té les coses clares i que vol que la seua història d’amor amb la Primera Divisió no siga efímera.

Pere Milla, el millor dels franjaverds, amb una actuació completa en atac i sacrifici en defensa, i el migcampista Tete Morente han estat els artífexs d’un triomf que deixa l’Elx amb set punts, i això que ha disputat dos partits menys que molts dels seus rivals perquè va començar tard la competició.

En contra del previst, Almirón deixava a la banqueta l’argentí Carrillo i posava en l’onze Pere Milla com a home més ofensiu. Pel que fa a l’esquema sobre la gespa, apostava de nou per una defensa de cinc jugadors, fent debutar Marcone i Barragán.

Qui avisava primer era l’Elx amb una transició mesurada de Marcone, perquè Milla, en carrera, la materialitzara en gol. Però el VAR l'ha anul·lat per un clar fora de joc del davanter català. L’equip d’Almirón intentava traure el baló controlat des de darrere, però la pressió basca era asfixiant, de manera que la solució més viable semblava apostar pels contraatacs.

Així, quan faltaven set minuts perquè acabara la primera part, els franjaverds cristal·litzaven una jugada de tiralínies que començava al peu del porter, Badia, i acabava en el fons de la porteria. Milla abaixava el baló amb el pit al mig del camp i li la deixava a Fidel, i aquest a Morente, que la filtrava de nou a Milla. L’artífex de l’ascens, amb un enteresa que impressiona, cintava dos rivals i la col·locava al peu esquerre per creuar-la al porter Pacheco. El VAR no tenia res a dir, un gol inapel·lable. Amb l’Alabés tocat pel gol, ha arribat el descans.

Més debuts i gol final

Rigoni debutava en la segona part en substituir Sánchez Miño, i la sensació de solidesa il·licitana era la mateixa que en el primer acte. De fet, Tete Morente tenia una claríssima opció d’ampliar l’avantatge als pocs minuts de la represa en aprofitar un baló mort dins de l’àrea que afusellava a boca de canó, però Pacheco ho va evitar. Lucas Pérez tenia la millor per a l’Alabés, però la rematada retrucava en Calvo i se n’anava a córner per damunt del pal de Badia.

L’Elx estava molt atent en defensa, sense concessions, i esperava l’errada visitant. Pere Milla, sens dubte el millor dels il·licitans, molt hàbilment, provocava l’errada del defensa brasiler de l’Alabés, Ely, i es quedava a soles davant de Pacheco. A plaer, el xut ha rebotat al pal dret. Hauria sigut el 0 a 2.

El partit s’animava i el davanter de l’Alabés, Joselu, a soles, ha rebut una passada de mort molt forçada que desaprofitava, també, molt alta. A huit minuts per al final, debutaven el davanter argentí Carrillo i el defensa central Diego González.

La sentència

Quan faltaven cinc minuts per al final, una típica centrada de Fidel des de la banda esquerra l’ha picada Tete Morente de manera acrobàtica per a arredonir el marcador amb un gol que ha deixat quasi sense pols els bascos. Mansament, moria un partit que li dona tres punts més als d’Almirón, que han guanyat els dos partits de Lliga que han jugat fora de casa.