Rodrigo condemna el partit a El Sadar

El València va perdre 3 a 1 a El Sadar, amb l’expulsió del davanter poc després de marcar.

Rodrigo ha sigut expulsat en una polèmica acció en banda amb Estupiñán
Rodrigo ha sigut expulsat en una polèmica acció en banda amb Estupiñán / Efe

Fins a sis canvis presentava en l'onze Albert Celades respecte dels titulars en el partit de Champions contra el Lilla. Jaume entrava en la porteria, per indisposició de Cillessen; Gayà i Correia als laterals; Garay tornava al centre de la defensa; Carlos Soler a la dreta; i Rodrigo Moreno, que tornava després de lesionar-se amb la selecció espanyola en l'última convocatòria, i d'haver-se perdut dos partits amb el València.

Tot i el començament amb poca intensitat valencianista i bones ocasions per a l'equip de Pamplona, una gran jugada de Kevin Gameiro, a passada de Carlos Soler, donava el primer gol a l'equip de Celades en el minut 14. El francés superava en velocitat Raúl Navas, el retallava en arribar a la línia de fons, i enviava una pilota a Rodrigo que només l’havia d'espentar per a marcar el seu primer gol en lliga aquesta temporada. La tranquil·litat, això sí, va durar ben poc. En concret, un quart d'hora. El temps que tardà en arribar l'expulsió del davanter hispanobrasiler. En una polèmica acció en banda amb Estupiñán, el valencianista feia un colp amb el colze a la cella del defensa de l'Osasuna, i des del VAR confirmaven que era agressió, targeta roja directa. Era la sisena expulsió de Rodrigo amb el València.

Amb deu futbolistes, el València jugava sense rumb, amb molts problemes per a frenar les arribades de l'equip 'rojillo', i en el minut 35 els navarresos empataven. La jugada defineix bé el que va ser el partit. Una centrada des de la línia de fons de Rubén García per a Oier, que entrant sense cap oposició dels defenses marcava rematant de cap còmodament des del centre de l'àrea. Eren els pitjors moments dels de Celades, i en el 38 Jaume salvava el segon amb una parada amb el peu d’un llançament de l'exvalencianista Nacho Vidal.

Només començar la segona meitat arribaria el segon gol de l'equip de Jagoba Arrasate. El futbolista de Xàtiva, Rubén García, rematava de cap una bona centrada de Roberto Torres des de la banda dreta, que capgirava el marcador. En el minut 69, Jaime Latre anul·lava un gol de Gameiro per un clar fora de joc de Ferran Torres, que havia eixit un minut abans per Kondogbia. El de Foios deixava les millors impressions del València a El Sadar, però no van ser suficients per a marcar el gol de l'empat. I en el 79, Estupiñán feia el tercer dels locals. Centrada de nou des de la dreta, que tocava blaneta Jaume, i el rebuig, mort en l'àrea, l'aprofitava l'equatorià per a sentenciar el partit.

La nit aniria pitjor encara perquè Kevin Gameiro s’hi va haver de retirar en el minut 82 amb una lesió muscular en els isquiotibials de la cama esquerra. L'Osasuna guanyava el partit i aconseguia igualar un rècord d'imbatibilitat al seu estadi, amb 30 partits consecutius sense conéixer la derrota com a local.