Tercera derrota consecutiva del Llevant en Lliga

Els de Paco López perden 2-0 amb l'Osasuna. El VAR assenyala penal en una acció de Campaña.

Íñigo Pérez, autor del primer gol, en la jugada del segon gol
Íñigo Pérez, autor del primer gol, en la jugada del segon gol / La Liga Santander

El Llevant ha perdut 2-0 a El Sadar en un partit que s'ha trencat al minut 81 quan el VAR ha avisat l'àrbitre que Campaña havia comés una falta contra Brasanac dins l'àrea. El col·legiat ha comprovat la jugada i no ha dubtat a assenyalar la pena màxima. César Soto ha considerat que el jugador llevantinista ha utilitzat el muscle per a obstaculitzar el rival i que el contacte, a més a més, és suficient per a desestabilitzar-lo. Siga com siga, una acció infantil del granota que ha obert el camí de la victòria local en transformar Rubén García el penal.

El Llevant no ha fet un gran partit, però sí que estava en vies d'assegurar un empat que a El Sadar no és mai un mal resultat, sobretot quan es ve de dues derrotes consecutives, amb l'Atlètic de Madrid com visitant i contra l'Alabés a casa la setmana passada al Ciutat de València. I és que el Llevant també podia haver guanyat aquest partit. Els granotes havien tingut dues accions ofensives de Borja Mayoral al minut 58 i una passada de Toño a Roger al minut 74 que, haurien acabat en gol, si no fóra per l'acció "in extremis", quasi miraculosa dels defenses locals.

Un partit amb poques coses per ressaltar. Paco López ha obert el partit amb una defensa de cinc. Un canvi de pissarra que l'equip ha tardat a assimilar i que l'Osasuna ha aprofitat per a tindre les millors opcions en els deu primers minuts de partit. Després tot s'ha estabilitzat i Rochina ho ha intentat per part visitant amb tirs des de lluny, però amb poca fortuna.

El gol de penal ha deixat tocat el Llevant

En la segona part, el partit ha continuat sent poc atractiu per als espectadors, però tots dos equips ho han intentat amb més convicció, sabedors que qui marcara un gol segurament s'emportaria el partit. Finalment, l'errada de Campaña ha posat les coses fàcils a l'Osasuna. Sense la presència del Chimy Ávila, que s'ha lesionat tot just començar la segona part, els locals volien, però no podien. La defensa del Llevant, ben posicionada, evitava qualsevol perill seriós.

El gol de penal de Rubén García ha deixat sense alé el Llevant que, sense entendre com se li'n podia anar el partit per una acció de mala fortuna, ha quedat en una situació de feblesa. Això ho ha aprofitat Cardona, que ha vist el moment de centrar sobre Íñigo Pérez, perquè marcara el 2-0. A Vezo, tan absent en aquell moment com la resta dels companys, li ha faltat consistència per a evitar el perill.

Als últims minuts José Luis Morales, que havia substituït Borja Mayoral quan el partit encara estava empatat, ha tingut una bona opció d'acurtar distàncies en un tir que ha rebutjat el guardameta Sergio Herrera. I és que el gener del 2020 està sent un mes nefast per als de Paco López. Tres partits de lliga perduts i l'eliminació de la Copa del Rei. L'Osasuna, que estava empatat a 21 punts amb el Llevant, també se situa per davant. Més mala sort, impossible.