• Comença la lliga de pilota

  Esports Pilota | 10/01/2019 23:10
  P. de la Fuente
  Els 36 jugadors de la Lliga Bankia d'escala i corda i raspall / PdlF

  Els 36 jugadors de la Lliga Bankia d'escala i corda i raspall / PdlF

  Comencen les dues lligues professionals Bankia de pilota (la 28a d'escala i corda i la 26a de raspall) carregades de novetats. La primera i més cridanera, que tots els equips estaran conformats per tres jugadors "perquè el que s'acosta al món de la pilota no entén que hi haja equips enfrontats de dos i de tres jugadors. Així és que hem eliminat la descompensació numèrica", ha dit el vicepresident de la Fundació per la Pilota, Josep Maria Catalunya, en la presentació de la Lliga . 

  En total són 36 jugadors (18 en escala i corda i 18 en raspall) que s'agrupen en sis equips per modalitat. Hi haurà 30 partits per categoria (cada equip jugarà 10 partides), on es recuperen els encontres d'anada i tornada (que faran en 26 localitats durant més de tres mesos). "Cada setmana es completarà una jornada per tal que no hi haja equips que arriben a una partida amb més encontres fets que altres", afegeix Catalunya. "Tindrem més control per jornada, on s'intentarà aprofitar els caps de setmana perquè el seguiment siga més fàcil per a tots". 

  Una vegada acabada la fase regular, els quatre equips amb millor puntuació s'enfrontaran en semifinals al mes de març, també en partits d'anada i tornada. Per tal d'arribar a una final amb partida única per a cada modalitat (el diumenge 7 d'abril, la d'escala i corda, i el 14 d'abril, la de raspall).

  Entre les novetats, a més, han modificat el sistema de puntuació: dos punts per al campió i la possibilitat que el perdedor sume un punt si el joc arriba a 50 en escala i corda, o a 25 en la de raspall.  Calendari

  El primer encontre de la lliga Bankia de raspall és el divendres 11 de gener, a les 18:30, en el trinquet del Genovés, entre l'equip de Barxeta, conformat per Moltó (actual campió de la Lliga 2018), Josep i Lorja, contra el de Dénia (amb Ian, Sanchis i Miravelles). El d'escala i corda comença al trinquet de Pelai aquest dissabte, 12 de gener, a les 18:00 hores, entre Pedreguer-MasyMas (Francés, Pere i Tomás II) i Almussafes (De la Vega, Félix i Nacho).

  En la presentació els jugadors han destacat la igualtat dels equips, que donarà una lliga "interessant i seriosa", ha dit Moltó. Molts també veuen favorablement el nou sistema de punts i que es recupere el sistema de partits d'anada i tornada "perquè, si un dia vas malament, sempre pots millorar en el següent", ha dit Marrahí.

  Félix ha parlat de la "compensació dels trios, no hi ha cap favorit i el fet de jugar la majoria de les ocasions en cap de setmana serà molt positiu per a l'afició". Jugar en cap de setmana també ho ha vist positivament Puchol II "perquè la gent anava un poc perduda i ara podran seguir millor la competició per tal de poder gaudir de bones partides". Genovés II opina que la lliga d'enguany és una de les més "atractives, amb equips molt forts... És el millor campionat per equips".