El Platges de Castelló rebenta el seu rècord amb 31 medalles al campionat nacional d’atletisme

16 ors per al Platges i pluja de metalls per als clubs valencians.

Claudia Conte fa la millor marca de l’any en salt d’alçada (1,87), i ho fa en la prova d’heptatló. / @atletismoplayas

Espectacular actuació de l’atletisme valencià en el 100 Campionat Nacional absolut d’atletisme a l’aire lliure este cap de setmana. En especial del club d’atletisme Platges de Castelló, que va batre el seu rècord de medalles aconseguit en un nacional absolut (les 24 medalles que va guanyar el 2018) i s’ha endut a casa 31 medalles. Supera així les millors expectatives, que auguraven entre 24 i 28 metalls.

Entre aquestes hi ha 16 ors: 13 campions nacionals individuals i tres medalles en proves per equips (tres títols de campió d’Espanya per relleus).

Les primeres medalles d’or s’aconseguien dissabte, amb Cristina Ferrando i Pablo Torrijos. L’atleta de Benicarló es va quedar a un centímetre del seu millor salt d’alçada i va aconseguir l’or (amb una marca d’1,87). I Torrijos (rècord nacional de triple salt i el primer espanyol en superar la barrera dels 17 metres) va confirmar els pronòstics i va aconseguir el sisé títol en esta competició amb un salt de 16,88 metres en l’últim intent.

També dissabte, Lois Maikel (39 anys) aconseguia el seu tercer campionat consecutiu amb un llançament de disc de 60,02 metres.

A la seu de Getafe (una de les quatre seus on es va fer simultàniament el campionat, com a conseqüència de les mesures adoptades per la pandèmia) on s’han disputat les proves de velocitat, el club ha aconseguit 6 medalles, tres en relleus: el 4x100 femení (amb un temps de 45,91 fet per África Radsma, Esther Navero, Paula Sevilla i Bianca Acosta) i el masculí (amb un temps de 40,45 fet per Daniel Rodríguez, Sergio Juárez, Mauro Triana i Javier Martínez). La tercera prova per equips en aconseguir el campionat ha sigut l’equip de 4x400 (amb un temps de 3:45.36 disputat per Herminia Parra, Slama Paralluelo, Carla García i Andrea Jiménez).

En el palmarés individual Andrea Jiménez també ha guanyat en la prova de 400 m (amb un temps de 53,64) i Daniel Rodríguez en els 200 (amb un temps de 21,09).

Ja en la seu de Vallehermoso, el club ha aconseguit 8 medalles. Tres ors per a Abdessamad Oukhelfen (el més ràpid en la prova de 5.000 m amb un temps de 13:47.26), Álvaro Martín (en la prova de 10.000 metres marxa, que ha superat en més d’un minut al segon classificat, amb una marca de 41 minuts, 42 segons i 59 centèsimes) i Claudia Conte, que ha aconseguit el rècord del campionat amb 5.891 punts en la prova d’heptatló (amb un salt d’altura, a més, de 1,87 metres: la millor marca de l’any).

Entre les sorpreses, en la prova de 3.000 obstacles Lidia Campo ha fet la seua millor marca personal i ha aconseguit bronze, superada per un altra component del Platges, Clara Viñarás (amb plata).

I en la seu de Moratalaz, el Platges ha guanyat dos ors: el de l’alacantina Paula Ferrándiz (amb un llançament de disc de 50,64 metres) i Javier Cienfuegos (amb un llançament de martell de 74,92 metres).

Pel que fa als components d’altres clubs valencians, el València Club Atletisme ha sumat huit medalles (cinc plates i tres bronzes). El jove de de Bellreguard Quique Llopis (del CA Gandia) no ha pogut aconseguir l’or en la prova de 110 metres tanques (tot i l’absència d’Orlando Ortega) i s’ha hagut de confomar amb la plata amb una marca de 13,87 (una setmana després de batre el rècord sub23 amb una marca de 13,50). Darrere d’ell, el bronze per al gandienc Luis Salort (Go Fit).

A poc de l’or s’ha quedat l’atleta d’Ibi, Javier Mirón (del Club Alcampo Scorpio 71) en la prova de 800 metres. Amb una marca de 1:47:76 ha aconseguit la plata, tot i les dificultats que té el jove, ja que a la seua localitat no hi ha pista d’atletisme per a entrenar-se. I Luis Manuel Corchete, de Torrevella, ha aconseguit el bronze en els 10.000 metres marxa.