• VÍDEO | El triatló conquereix València

  Esports Poliesportiu | València | 15/09/2019 19:59
  L. Grau Berlanga

  La Marina de València s’ha convertit durant este cap de setmana en l’epicentre del triatló d’elit i popular. Més de 2.500 triatletes hi han participat en les diferents proves que han patit modificacions horàries i de format a causa de les males condicions atmosfèriques. 

  El Campionat Europeu de Paratriatló inaugurava el circuit de proves. Hèctor Català, recent campió del món, apareixia en totes les quinieles com a vencedor de la seua categoria, però el de Serra no ha pogut coronar-se. Amb un temps de 1:03:11 ha estat superat pel també espanyol José Luis García. Ambdós havien recorregut un total de 750 metres nadant, 10 quilòmetres en bicicleta i 5 més corrent. Una gesta completada en 1 hora i 20 segons pel guanyador de la general, l'alemany, Martin Shulz. Susana Rodríguez es proclamava campiona d'Europa en la disciplina paralímpica. 

  Campionat d'Europa SUB-23

  L'alemanya Lisa Tertsch s'ha fet amb el títol de campiona europea sub-23 després de completar les tres disciplines en 57 minuts i 47 segons mentre la valenciana Noèlia Juan, amb una espectacular remuntada, quedava en la plaça 14, completant la prova en 59 minuts i 24 segons.

  En la categoria masculina, el valencià Javi Lluch, que s'estrenava en el Campionat Europeu sub-23 s'ha quedat sols a 15 segons de l'or, propietat de l’anglés Ben Dijkstra que completava la prova en 00:51:18. L'altre valencià, de Mislata, Sánchez Mantecón, campió del món de la categoria, entrava en meta en huitena posició. 

  En la prova de relleu mixt, l’equip espanyol, que si be era pràcticament valencià ( amb Noèlia Juan, Roberto Sánchez Mantecón, Javi Lluch i la gallega Sara Guerrero) ha quedat tercer per darrere d’Alemanya i la Gran Bretanya. 

  Més de 2.000 triatletes populars

  Els atletes populars també han pogut exhibir-se a la Marina participant en el Sprint, Supersprint o el València Triatló, una gesta amb distàncies olímpiques que forma part del circuit Mediterrànea Triatló. Proves amateur en què han patit més de 2.000 triatletes. Dos esportistes locals, Alberto Rodríguez i Maria Rubio s'han proclamat campions.