• Els favorits arrasen en el Campionat d'Espanya de ciclisme en pista

  Esports Poliesportiu | 22/09/2019 18:45
  Imma Gisbert

  Intens cap de setmana de ciclisme al Velòdrom Lluís Puig / Efe


  El Velòdrom Lluís Puig ha sigut escenari del Campionat d'Espanya de ciclisme en pista que ha reunit al llarg del cap de setmana, els millors professionals nacionals de la bicicleta. El gran triomfador ha sigut el ciclista de Ciutadella, Albert Torres, que ha aprofitat l'absència del seu company habitual en la modalitat de cursa a l'americana, el vilarenc Sebastià Mora, per a anotar-se cinc medalles d'or. 

  El campionat s'iniciava divendres amb les proves de persecució i puntuació individual. La ciclista de la Comunitat Valenciana, de vint anys, Sandra Alonso, estrenava el seu caseller de victòries en categoria absoluta, ja que encara és sub-23. La constància i regularitat de la jove, la convertien en la vencedora en persecució per davant de Ziortza Isasi, que s'havia de conformar amb la plata. La ciclista resident a Torrevella completava una gran actuació amb el bronze en puntuació i en 500 metres contrarellotge i el quint lloc a la prova d'escratx.

  En categoria masculina era Albert Torres qui s'imposava en la prova de persecució a Eloy Teruel i, poc després, tornava a repetir triomf en puntuació en superar el mateix rival amb 76 punts, després d'agafar dues voltes d'avantatge.

  Irene Usabiaga, Calvo i Moreno amb tres medalles i Torres amb cinc, grans triomfadors

  Dissabte es disputaven les finals de carreres de velocitat individual. Tania Calvo i Pepe Moreno es convertien en nous campions nacionals després de desfer-se d'Elena Casas i Juan Peralta, respectivament. Ambdós participants repetien victòria, el manxec en el kilòmetre contrarellotge i en Keirin, i la vitoriana en els 500 metres contrarellotge i en cursa a l'americana.

  En la modalitat d'escratx, les germanes Usabiaga oferien tot un espectacle de lluita fraterna en què va eixir vencedora Irene, que sumava el segon títol de la competició i creuava la meta per davant de la seua germana Ana.

  En la categoria masculina, de nou victòria per a l'illenc Albert Torres que tornava a deixar clar que està un escaló per damunt de la resta. El mallorquí completava una esplèndida actuació amb els triomfs en persecució per equips i en la prova americana, en què feia parella amb el seu paisà Xavi Canellas.