• Els valencians tenen possibilitats de medalla a Doha

  Esports Poliesportiu | 26/09/2019 18:59
  À Punt Esports
  P. de la Fuente

  Orlando Ortega, a l'estadi del Túria de València, és l'atleta amb més possibilitats de medalla / À Punt

  Ja estan els 38 atletes espanyols a Doha, a l'espera que demà, divendres 27 de setembre, comence la 17a edició del Campionat del Món d'Atletisme, que tindrà lloc al Khalifa International Stadium (Doha), amb una capacitat per a 40.000 espectadors, on durant deu dies es podrà disfrutar de veure en acció les grans estreles del moment.

  Entre els convocats hi ha dos valencians: Orlando Ortega (CA Adites), ontinyentí amb opcions de medalla en 110 metres tanques, i el recordista autonòmic de salt de llargada Eusebio Cáceres, d'Onil.

  A més, hi participen cinc components del Platges de Castelló: Julia Takacs (50 km marxa), Patricia Sarrapio (triple salt), Javier Cienfuegos (llançament de martell), Álvaro Martín (20 km marxa) i Mark Ujakpor (relleu 4x400). També aporten atletes a la selecció dos clubs valencians més: el València Esports, amb María Pérez en 20km marxa, i el Fent Camí Mislata, amb Julio Arenas en el relleu 4x400.

  El campionat s'inaugura a les 15:30 hores de demà, divendres (16:30h en Doha), amb la qualificació del salt de llargada masculí, en el qual participa l’atleta d’Onil Eusebio Cáceres, amb una millor marca de la temporada de 8,19 metres (15é en el rànquing d'inscrits). La final està prevista per al dissabte a les 19:40 hores.

  Però és l'ontinyentí d'adopció Orlando Ortega (plata en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro de 2016 i amb la participació assegurada a Tòquio 2020) el que té més possibilitats de medalla. La seua participació comença el dilluns 30 de setembre a les 19.05 hores i, possiblement, participarà en la final el dimecres 2 d'octubre a les deu de la nit. Ortega acudeix al Mundial amb el tercer millor temps (13.05) i enguany ha aconseguit el seu segon diamant (Diamond League). No encapçala el rànquing mundial de la seua categoria (té per davant dos estatunidencs: Grant Holloway i Daniel Roberts), però arriba a Doha en el seu millor moment (ha guanyat dotze de les quinze carreres disputades el 2019). Si bé als europeus de Glasgow va quedar quart, des que entrena a Xipre, amb Antonis Giannoulakis, ha millorat el seu rendiment.

  El Mundial finalitzarà el diumenge 6 d'octubre i estarà marcat per la climatologia extrema que caracteritza la capital de Qatar.