Espanya debuta en l'Europeu d'handbol amb una dura derrota (22-31)

Les Guerreres s'han vist superades per Rússia en una segona part molt dolenta.

Les jugadores espanyoles lluiten per parar l'atac rus
Les jugadores espanyoles lluiten per parar l'atac rus / Henning Bagger (Efe)

La selecció espanyola d'handbol, actual subcampiona del món, no ha debutat amb bon peu en l'Europeu de Dinamarca. Les Guerreres han caigut clarament contra Rússia (31-22) després d'una segona part molt dolenta, amb moltes imprecisions i pèrdues de baló.

Així i tot, Espanya ha començat bé el duel, amb l'esperit de les Guerreres. Ben posicionades, dures en defensa (6:0) i amb contundència en els llançaments, en 25 minuts, on han sigut millors que les russes. La doble exclusió en aquest moment del partit ha sigut clau, ja que les russes els han infligit un parcial de 0-5 per a pegar-li la volta al marcador i acabar per davant al descans (13-11). L'equip ha competit i semblava que el partit podia decantar-se cap al costat de les espanyoles, amb una aportació clau de les dues jugadores valencianes, la portera Silvia Navarro i la lateral Lara González.

En la represa les pèrdues del conjunt espanyol han afavorit llançaments clars. Un equip desdibuixat, incapaç de competir i amb el llançament exterior quasi nul, massa poc per a fer-li front a un dels millors equips d'Europa, al qual Espanya no guanya des de 2014.

La pivot de l'Elx, Lysa Tchaptchet, ha debutat en partit oficial, i amb gol. Jennifer Gutiérrez, que la passada temporada defenia la camiseta il·licitana, ha sigut de les millors del partit, amb quatre gols i cent per cent d'efectivitat en els llançaments.

Ara toca passar pàgina al més ràpid possible, ja que la competició no dona treva i dissabte contra Suècia cal alçar-se, perquè només val la victòria.