• La Vila perd la màxima categoria 11 anys després

  Esports Poliesportiu | 02/06/2019 17:17
  Antolí Miñana

  Els jugadors de La Vila, al camp del Pantà / @crlalvila

  La permanència estava en joc al camp del Pantà de la Vila. L'equip entrenat per Hernán Quirelli s'ho jugava tot amb la dificultat de remuntar 16 punts de diferència. Per moments, la missió semblava possible; un assaig de Lamboglia en el minut 23 posava el 10-3 en el marcador i acostava el somni de la continuïtat a la Lliga Heineken. Però al descans les opcions eren ínfimes, la diferència global s'eixamplava fins als 19 punts (17-20).

  Tocant la salvació

  A la represa, 12 punts consecutius dels vilers feien més viable la utopia. Faltaven 22 minuts, però una nova anotació del Bathco Santander tornava a posar contra les cordes el rugbi La Vila. L'última espenta (39-27) deixava la remuntada a quatre punts, però ja no quedava temps. Partit enorme de La Vila, que ha tocat amb els dits la salvació. 

  Fi a una història d'11 anys

  El descens de l'equip de rugbi La Vila posa fi a una trajectòria molt meritòria d'11 anys en la Divisió d'Honor. La història començava amb dos ascensos consecutius, fins arribar a la màxima categoria l'any 2008. D'això al títol, en només tres anys. El 2011 La Vila es proclamava campió de la Lliga i la Supercopa, i subcampió de Copa. Ara cal refer-se i pensar en un nou ascens.