L'Astana guanya la contrarellotge per equips i Miguel Àngel López s'adjudica el mallot roig

Les Salines de Torrevella, magnífic escenari de l'eixida de la primera etapa de la Vuelta.

L\'Astana guanya la contrarellotge per equips i Miguel Àngel López s\'adjudica el mallot roig

Les blanques salines de Torrevella van ser l'original escenari que va triar l'organització de la Vuelta per a començar la 74 edició de la competició ciclista. Des d'una rampa instal·lada per a l'ocasió entre les muntanyes salades, el primer equip a prendre l'eixida de la contrarellotge de 13,4 quilòmetres va ser el Dimension Data. Faltaven escassos minuts per a les set de la vesprada quan posaven en marxa les seues bicicletes per a recórrer els carrers del municipi del Baix Segura. Un recorregut completament pla que convertia l'etapa en ràpida.

Caiguda de l'equip favorit

S'havia especulat amb l'equip Jumbo-Visma com a favorit per a anotar-se la primera prova de la carrera, però una caiguda de cinc corredors a la revolta del quilòmetre 8 va posar fi a les esperances dels holandesos Roglic i Kruisjwijk. Per culpa de l'incident van arribar amb 40 segons de retard.

Fet que va aprofitar l'Astana per a guanyar l'etapa, encara que en algun moment va haver de baixar el ritme per tal d'incorporar el seu líder, el colombià, Miguel Àngel López, que a la fi es convertia en el primer líder d'aquesta Vuelta 2019 i hui lluïx el mallot roig en la segona etapa, Benidorm-Calp.

L'equip del Kazakhstan li va traure un avantatge de només dos segons al següent classificat, el Deceunick-Quick Step. El Movistar, que va ser l'ultim equip a prendre l'eixida va ocupar la posició que fa set d'esta contrarellotge.