• VÍDEO | Les Abelles ascendeix a la Divisió d'Honor de rugbi

  Esports Poliesportiu | 25/10/2020 16:35
  A. Miñana
  C. Claver

  L'equip de Les Abelles que ha aconseguit l'ascens / Facebook: Les Abelles

  Les Abelles ha aconseguit tornar a l'elit del rugbi nacional, deu anys després. Ha sigut gràcies a dos factors: una victòria en el partit decisiu i una carambola. En el camp neutral del poliesportiu de Villanueva de la Cañada, a Madrid, els homes d'Alberto Socías han acabat doblegant l'equip basc de l'Hernani, pràcticament en l'últim sospir, per 13 a 12.

  Al descans, el marcador reflectia un avantatge de 12 a 7 per a l'Hernani. Els valencians han aconseguit capgirar el marcador en el moment oportú, en la recta final del partit i sense donar-li temps al rival per a reaccionar. Edu Sorribes, a través d'un colp de castic, ha obrat el miracle. Miracle, ja que l'equip basc partia com a favorit.

  Un partit a cara o creu


  L'altre factor determinant que ha permés aquest ascens té a veure amb la pandèmia. Després que la lliga quedara inconclusa el mes de març passat, i amb l'equip valencià situat en la primera posició del seu grup, la renúncia per motius econòmics del Santander i del Jaén li han permés disputar aquesta final a partit únic que ha acabat amb el marcador de 13 a 12, amb el consegüent i desitjat ascens.