• Rècord de valencians en el Mundial de natació adaptada

  Esports Poliesportiu | 04/09/2019 18:57
  À Punt NTC

  Diumenge comença a Londres el Mundial de natació adaptada, que batrà el rècord de participants valencians. Huit nadadors i nadadores del Projecte FER, de la Fundació Trinidad Alfonso, estaran en la cita mundialista, l'última gran prova d'elit abans dels Jocs Paralímpics de Tòquio 2020. 

  Entre els nadadors que hi competiran, n'hi ha quatre que debuten en un mundial: Sergio Martos, Enrique Alhambra –de només 15 anys–, Manuel Martínez –que competirà en 150 metres estils, 50 metres esquena S4 i 50 braça SB3– i Claudia Hernández, que es classificà per a aquesta prova el passat mes de juliol. 

  A més dels atletes que s'estrenen, repeteixen en una prova mundial quatre medallistes: José Antonio Marí –que, amb un palmarés de 7 medalles, amb 31 anys participarà per sisena vegada en un mundial–, David Levecq –referent de la natació en l'equip seleccionat, amb 10 medalles individuals, 3 de plata i 7 bronzes–, Ariadna Edo –que, amb 21 anys viurà a Londres el seu tercer campionat del món– i Eva Coronado –que, després de debutar a Mèxic l'any 2017 en una prova d'aquestes característiques, el pròxim cap de setmana competirà en 5 proves, en la cita londinenca–.

  Un cartell de luxe per a un mundial amb una nòmina destacada d'esportistes valencians, que entre el grup de seleccionats inclou fins i tot dos nadadors amb medalles olímpiques.