• Plou poc però per al poc que plou, plou... poc

  L'oratge | 11/04/2019 20:46
  À Punt Oratge

  Segons les previsions, els següents dies tindrem domini del sol, per tant, és hora de fer un balanç de les precipitacions que hem tingut el començament del mes d’abril. Segons dades d’Aemet, fins al dia 10 d’abril hem tingut 4 dies de pluja apreciable (precipitació major de 0,2 l/m²) a Alacant i Castelló, en el cas de València, dels 10 dies que portem d’abril, 7 s’ha produït alguna precipitació. De fet, a València han plogut més dies a l'abril que en el primer trimestre de l’any. 

  Els dies 1 i 5 d’abril ha plogut de forma més generalitzada, es va registrar precipitacions a les tres capitals. Els dies 2 i 6 d’abril només va ploure a Alacant i València, per contra el dia 10 d’abril tinguérem algunes gotes a València i Castelló. 

  Si comparem amb el que ha caigut fins ara enguany, a Castelló ha plogut els mateixos dies que durant el primer trimestre, per contra, València ha registrat més dies de pluja a l'abril que durant els primers mesos de l'any i a Alacant  ha plogut menys a l'abril que durant els tres primers mesos.   Les quantitats registrades, no han sigut massa quantioses, a l’abril s’han arreplegat 8,4 l/m² a Alacant, 10 l/m² a València i 18, 6 l/m² a Alacant. En termes de precipitació acumulada (des de començament d’any fins al 10 d’abril), al centre i sud les quantitats acumulades estan al voltant dels 30 l/m² mentre que al nord la quantitat ha sigut menor. Si comparem aquesta dada amb la mitjana normal, a pesar de les precipitacions que s’han produït els darrers dies, encara estem en valors inferiors de la mitjana, concretament un 61% menys de precipitacions s’ha produït a Alacant, un 74% menys a València i un 83 % a Castelló.