• Basca amb ruixats i tempestes per a dimecres

  L'oratge Previsió | 11/08/2020 18:19
  À Punt Oratge

  Aquest dimarts ha sigut un dia marcat pels núvols mitjans i alts. Estem davant d'una situació bastant complexa en altura, ja que ens situem entre dos corrents en jet diferents: el subtropical, que aporta humitat, i el polar, que du l'aire fred en altura. Recordem que el jet és un corrent que viatja a 9 km d'altura, ho fa entre 150 i 250 km/h, i és capaç d'interaccionar amb l'atmosfera més pròxima a nosaltres.

  Al llarg de la vesprada, una línia de tempestes organitzades ha viatjat de sud a nord de la península, amb tempestes molt fortes. La situació marítima està sent complicada a les costes d'Alacant des de primera hora del dia i millorarà amb vista a demà. Les temperatures màximes han baixat de manera notable a l'interior, amb ambient molt humit i bascós a la costa.  Dimecres, l'aire fred en altura, indicador de la inestabilitat, es mourà cap al nord-est. Això provocarà que la inestabilitat es trasllade cap al Mediterrani i tot apunta que tindrem una jornada inestable i moguda des de primera hora del dia.

  De matinada pareix que una línia de tempestes podria afectar les costes d'Alacant, tot i que sembla que deixarà poca precipitació. Tot seguit, i a mesura que l'aire fred vaja avançant cap al nord-est, creixeran tempestes cap al golf de València, que podran deixar pluges puntualment fortes a les rodalies de la capital, que ràpidament es mourien cap al nord.

  De vesprada, a partir d'una línia de convergència de vents, es podrien formar tempestes al prelitoral de la província de València i l’interior de Castelló. Podrien ser puntualment fortes i es mourien cap al nord. A la resta del territori, núvols mitjans i alts i sol a l'extrem sud d'Alacant.

  Les temperatures, en general, es mantindran sense canvis, això sí, al sud del golf de València pareix que podrien pujar entre 4 i 5 °C les màximes per l’efecte Föhn. Enllaç a l'explicació de l'efecte Föhn.  La nit i matinada de dimecres el cel quedarà poc núvol o ras, les temperatures nocturnes baixaran i tindrem una bona oportunitat per a observar l'espectacle dels Perseids.

  A partir de dijous, l'oratge serà més estable i assolellat i farà més calor. L'oratge serà estable i assolellat fins al cap de setmana.