• VÍDEO | Dimarts de sol i boires

  L'oratge Previsió | 18/01/2021 17:32
  À Punt Oratge

  L'anticicló encara ens afectarà de ple, a l'espera d'un front que dimecres ens deixarà núvols i obrirà les portes al vent de ponent a partir de dijous. Per tant, tindrem un dimarts de cel pràcticament ras, tot i que ja a última hora del dia començaran a augmentar els núvols alts per l'interior. Les boires guanyaran protagonisme durant el matí a les planes i valls del centre i el sud. Localment, persistiran fins al migdia en zones de la Plana d'Utiel-Requena i de la Vall de Cofrents-Aiora.  També durant el matí apareixerà algun núvol baix a les comarques de l'extrem sud. El vent bufarà de ponent i sud fluix, i s’enfortirà de vesprada al litoral de la Marina. La nit tornarà a ser freda, amb gelades a l'interior i de dia les temperatures pujaran lleugerament, amb l'excepció del litoral nord, on baixaran. La majoria de les màximes estaran entre 12 °C i 18 °C, puntualment per damunt al sud del golf de València, la Ribera i la Costera.

  L'arribada d'un front ens deixarà un dimecres amb núvols abundants, que avançaran de sud-oest a nord-est i ens deixaran una vesprada de cel cobert. Malgrat els núvols, només s'esperen precipitacions dèbils a les comarques més occidentals, sobretot a l'interior de València. El vent girarà a llebeig i bufarà entre moderat i fort, especialment al litoral sud. Les temperatures mínimes pujaran lleugerament, mentre que les màximes baixaran, sobretot a l'interior.

  Dijous serà un dia de ponent, que bufarà moderat a tot arreu, amb ràfegues fortes en zones interiors. Durant el matí tindrem núvols a l'interior i cel poc núvol a la resta, però de vesprada tornarà a augmentar la nuvolositat per l'arribada d'un nou front. De fet, no es descarten precipitacions dèbils al nord. Les temperatures mínimes pujaran de manera acusada i les màximes també ho faran, amb valors màxims de 20 °C al golf de València.

  Divendres repetim situació, amb vent de ponent entre moderat i fort i temperatures molt suaus. Durant tot el dia circularan núvols de ponent a llevant, que es faran més abundants de vesprada, quan esperem algunes pluges a l'interior.

  Durant tota la setmana hi haurà una notable alteració marítima fora de la protecció de la costa, fruit del vent de ponent.