L'oratge de Setmana Santa

Agafen vacances? Actualitzem dimarts l'oratge previst per als pròxims dies.

L\'oratge de Setmana Santa

Comença la Setmana Santa, i cal estar atents a la previsió per als pròxims dies festius. Cal recordar que la inexactitud en les previsions meteorològiques augmenta sobretot a partir dels tres dies i, més encara a la primavera, quan la barreja de masses d'aire polar i tropical és més freqüent. 

Caldrà, per tant, revisar les actualitzacions que farem al llarg de la setmana. Però ja anunciem oratge variable i inestable al llarg dels pròxims dies.

Inici de la setmana amb baixada del termòmetre i pas de núvols

El dimecres 17 parlarem d'un dia gris a les comarques centrals, on de fet no es descarta algun ruixat aïllat i de caràcter dèbil. Les temperatures baixaran lleugerament, i el gregal començarà a guanyar intensitat al litoral sud.

Segona meitat de la setmana amb un oratge més inestable i precipitacions

 

Dijous, els pas d'un front de ponent ens deixarà una jornada grisa, amb precipitacions moderades, de caràcter frontal. A mesura que avancen les hores aniran guanyant intensitat a causa de la formació d'una primera baixa enfront les costes d'Alacant, que serà la responsable de la reactivació de les pluges al llarg de la jornada de divendres. Atenció a la intensitat de les pluges a Castelló dijous de vesprada, on localment seran fortes i es podran superar els 60 l/m² en 12 hores.

Divendres pareix que aquesta baixa en superfície enviarà vent de llevant a tot el territori, i les precipitacions guanyaran força la primera mitat de la jornada a la costa de Castelló, i a la mitat nord de València. Al llarg de la jornada, amb el moviment de la baixa, les precipitacions aniran traslladant-se al sud, i les pluges més fortes, durant la vesprada, se centraran a la mitat sud del territori. Al nord de Castelló pareix que les pluges tendirien a remetre les últimes hores del divendres. Les temperatures baixaran i se situaran per davall dels 20 °C a la costa, i per baix dels 15 °C a l'interior.

Dissabte sembla que es formarà una nova depressió al mar d'Alboran i la inestabilitat augmentarà notablement sobretot a les comarques centrals (la Safor, la Vall d'Albaida, el Comtat, la Ribera i la Marina). La borrasca en superfície enviarà vent de gregal i les precipitacions aniran reactivant-se, pareix, per ara, fins dilluns. Les pluges més fortes es registraran en tota aquesta zona, però a la resta del territori no se'n descarten. 

La situació marítima estarà prou alterada amb marejada i forta marejada a partir de dijuos, amb vent fort de llevant i gregal.

Les pluges pareixen garantides, però la situació és molt delicada, i la zona i les hores en què les pluges seran fortes i persistents dependrà de la situació final cada dia de la gota freda en altura i de la configuració de vent en superfície.  Tot això podria fer canviar molt la previsió a partir de dijous. Recomanem seguir les pròximes actualitzacions de la predicció i les xarxes socials d'ÀPunt Mèdia.

També et pot interessar

stats