• VÍDEO | Hui serà notícia | 26.03.2019

  Notícies À Punt NTC | 26/03/2019 09:27
  À Punt NTC


  L'exministre Luis de Guindos compareix en el juí sobre l'eixida a borsa de Bankia. L'excap d'Economia del govern de Mariano Rajoy i actual vicepresident del Banc Central Europeu declara com a testimoni, i per videoconferència, després que l'expresident de Bankia, Rodrigo Rato, l'assenyalara com un dels responsables directes de la seua eixida de l'entitat.


  La junta de portaveus es reuneix per a decidir si la Diputació Permanent de les Corts vota la proposta del PP en defensa del transvasament Tajo-Segura. D'altra banda, el president de la Regió de Múrcia ha tornat insistir a demanar una cimera de l'aigua a favor del transvasament després de la sentència del Suprem que anul·la alguns articles del pla hidrològic de conca del Tajo. Ho ha fet de paraula i també amb una carta adreçada al president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha advertit que no està disposat a obrir una nova guerra de l'aigua.


  La Conselleria d'Agricultura estudia amb les organitzacions agràries la problemàtica de la xilel·la. Els representants dels productors fa temps que reclamen que no es destruïsca l'arbrat, sinó que s'hi apliquen plans de contenció. Una solució a la qual s'han sumat algunes poblacions afectades. Tot després que les últimes setmanes diverses resolucions judicials han impedit l'entrada de les màquines de la Conselleria en algunes parcel·les de la Marina Baixa, per a dur a terme els treballs de control de l'epidèmia.


  Aquest dimarts a la nit és un dels moments més esperats de les festes de la Magdalena, ja que es coneixerà quina de les 19 gaiates aconsegueix el premi a millor monument del 2019. A més, també se sabrà quin és el millor llibret de festes.