• L'executiu espanyol presenta el pla de xoc per a impulsar la ciència i la innovació

  Notícies COVID-19 | 09/07/2020 06:30
  À Punt NTC
  Una investigadora en una imatge d'arxiu

  Una investigadora en una imatge d'arxiu / CDC (Unsplash)

  El govern espanyol presenta al palau de La Moncloa el pla de xoc que ha dissenyat per a impulsar la ciència i la innovació a Espanya, el qual incideix especialment en aspectes relacionats amb la investigació mèdica. El projecte preveu reforçar l'Institut de Salut Carlos III i les àrees més relacionades amb la investigació epidemiològica i la medicina preventiva, a fi de millorar les capacitats d'Espanya davant crisis sanitàries com la de la Covid-19.

  El cap de l'executiu, Pedro Sánchez, presidirà l'acte, en què participarà el titular de la cartera de Ciència i Innovació, Pedro Duque; diversos ministres amb competències en aquestes matèries; i responsables de la comunitat científica, de les universitats i d'organismes públics d'investigació.

  El pla pivota sobre tres eixos prioritaris: la investigació biosanitària, la retenció del talent investigador i l'impuls a la innovació empresarial a través de fórmules de col·laboració publicoprivada i per a facilitar la transferència tecnològica dels centres d'investigació cap a la indústria.

  La pròxima Estratègia espanyola de ciència, tecnologia i innovació (2021-2027) fixa entre les seues prioritats un augment del pressupost dedicat a la recerca, el desenvolupament i la innovació (R+D+i). La inversió pública està estancada des de fa anys en l'1,2% del PIB, a gran distància de la mitjana europea (2%) i de la de les principals potències del món (3%).