• VÍDEO | Arcadi España: “Fan falta inversions i modificar la relació amb el territori”

  Notícies COVID-19 | 12/09/2020 14:51
  À Punt NTC

  L’episodi de pluges causat per la DANA que va tindre lloc al setembre de 2019 va arrasar el paisatge urbà i agrícola del sud de la Comunitat Valenciana, especialment la comarca del Baix Segura.

  Un any després, el conseller d’Obres Públiques, Arcadi España, ha explicat a À Punt Notícies que ara hi ha una major conscienciació per part dels ajuntaments de la zona, que han anat avançant i integrant les normatives antiinundacions.

  España ha anunciat a més que el pla d’acció territorial per al Baix Segura estarà llest a principis del 2021, quan començarà a negociar-se amb els consistoris dels municipis afectats. El conseller ha destacat que serà el primer pla que permeta una visió intermunicipal per a protegir tota la comarca d’aquests fenòmens meteorològics.

  Quant als límits de creixement urbanístic i industrial i les habitatges construïdes en zones inundables, España ha assegurat que “fan falta inversions i modificar la relació que tenim amb el territori” per a poder minimitzar-hi els efectes dels temporals.