• "A la lona de València" potencia la integració social en un taller de reciclatge

  Notícies Cultura | València | 12/12/2019 17:28
  À Punt NTC
  José Carreño

  Amb el plàstic de les lones publicitàries han dissenyat una línia de complements.

  Al Centre de Rehabilitació i Integració Social del barri de Velluters ha decidit pegar-li la volta a les lones publicitàries de la marató de València, que són de plàstic i, per tant, molt contaminants.

  En aquest taller les reciclen, dibuixen els patrons i donen forma a objectes nous com ara bosses de mà, estojos o davantals. Un treball que desenvolupen un grup de persones amb trastorn psiquiàtric sota les directrius del psicòleg del CRIS Alonso de Paco, que explica que aquest procés artesanal permet recuperar i potenciar totes les capacitats dels usuaris del centre. L'objectiu, assegura, és donar-los les eines necessàries perquè puguen reinserir-se en el mercat laboral i tinguen un projecte de vida.

  Al seu torn, i amb un somriure, María José de la Asunción i també Ruth Pinero expliquen que "A la lona de València" els ha tornat la motivació per a lluitar pel seu futur. De fet, està previst que en breu aquest projecte, que va sorgir a proposta de l'associació de comerciants del centre històric de València, es convertisca en empresa per a obrir una botiga que contractarà els usuaris del centre i alhora dissenyadors d'una línia de complements fets amb materials reciclats i segell propi.