• Anigmàti-K uneix llibres, misteris i cinema per a atraure els joves a la lectura

  Notícies Cultura | l’ Alt Maestrat | 24/04/2019 22:52
  À Punt NTC
  Alumnat de les comarques del Maestrat i dels Ports participen en Anigmàti-K

  Alumnat de les comarques del Maestrat i dels Ports participen en Anigmàti-K

  Una manera diferent d'atraure els joves a la lectura. Això és el que proposen en Anigmàti-K, un projecte d'animació lectora que consisteix en una trobada amb alumnat d'ESO i de batxillerat de les comarques del Maestrat i dels Ports al voltant d'un misteri i una proposta audiovisual relacionada amb un llibre. Enguany s'ha celebrat a Atzeneta del Maestrat, que aquest dijous tancava la segona edició de la iniciativa. Hi ha participat alumnat de Benassal, Ares, Albocàsser, Morella, Vilafranca i Atzeneta.

  Anigmàti-K va nàixer perquè les biblioteques i els espais de lectura de les comarques de l'interior van detectar una necessitat: per a fomentar la lectura cal anar més enllà dels préstecs de llibres. Es tracta de triar un llibre, en aquesta ocasió, Les cartes d'Hèrcules Poirot, de Jaume Fuster. Cada centre educatiu llig un capítol i, sobre això, fan un xicotet vídeo. La posada en comú es converteix en una pel·lícula que serveix també per a socialitzar entre l'alumnat. A més, els alumnes fan una dinàmica anomenada S'ha escrit un crim, que consisteix a recórrer tot el poble per a tractar de resoldre un misteri.

  La trobada de joves Anigmàti-K està organitzada per l'IVAJ, a través de la Xarxa Jove. També hi participen la Biblioteca Municipal d'Atzeneta del Maestrat, la Biblioteca Matilde Escuder de Vilafranca, la Mancomunitat Comarcal dels Ports, el Casal Popular d'Atzeneta del Maestrat, l'Espai Jove de Vilafranca i el CDR Alt Maestrat.