• Castalla i Petrer recorden Enric Valor en els 108 anys del naixement

    Notícies Cultura | l’ Alcoià | 22/08/2019 08:30
    À Punt NTC

    Tal dia com hui de fa 108 anys nasqué l’autor de Castalla Enric Valor. Diverses entitats han organitzat aquest 22 d’agost un acte d’homenatge per recordar-lo en un dels seus paisatges preferits, l’alt del Guisop. L'activitat la van començar a celebrar arran del centenari del naixement d’Enric Valor, el 2011.

    Amb aquest acte, les entitats organitzadores no sols volen recordar aquesta important figura de la llengua i la cultura valenciana, sinó que també reivindiquen altres accions i mesures que dignifiquen la figura de l’escriptor castallut. Per exemple, la creació de la Fundació Enric Valor; la necessitat d’incrementar la presència de l’obra narrativa de l’escriptor en adaptacions audiovisuals en totes les plataformes de la programació de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, i la recuperació efectiva i funcional de la Casa Valor, a Castalla. 

    Aquesta, però, no és l’única jornada valoriana: a l’octubre de l’any passat, a Castalla, l’Ajuntament i diversos col·lectius i entitats van organitzar la II Fira de la Fantasia Enric Valor. Enguany també han tingut lloc les IV Jornades Formatives Enric Valor i l’Escola, i la Diputació d’Alacant ha tornat a celebrar a Castalla la gala de lliurament del Premi de novel·la en valencià Enric Valor, en la 25a edició, que ha guanyat Vicent Josep Escartí amb El mas de les ànimes